Ανοιχτή είναι από σήμερα (Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου) η πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές εγγραφές για ΓΕΛ – ΕΠΑΛ.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου.

Επίσης, από την 11η/9 και μέχρι την 15η/9, η πλατφόρμα e-εγγραφές, εδώ, θα είναι σε λειτουργία, προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης εγγραφής.

Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την ηλεκτρονική αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να αποσταλεί στην οικεία διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν σε δύο περίπου εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα πόστα τους. Αν και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση, τα σχολεία αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 109 (1 Αυγούστου 2017), το σχολικό έτος για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΦΕΚ 120 της 23ης Ιανουαρίου 2018, το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος για τα ίδια σχολεία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο Επαγγελματικό Λύκειο στο Γυμνάσιο ΕΑΕ, στο Λύκειο ΕΑΕ και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο χωρίζεται σε δύο τετράμηνα.

Το Α’ τετράμηνο διαρκεί από την 11η Σεπτεμβρίου έως την 20η Ιανουαρίου. Το Β’ τετράμηνο διαρκεί από την 21η Ιανουαρίου έως τη λήξη των μαθημάτων.

Ειδικότερα για τα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. η έναρξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ορίζεται την 11η Σεπτεμβρίου και η λήξη αυτών και του Β’ τετραμήνου ορίζεται την 15η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη: