«Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του ωραρίου στα καταστήματα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές  οι οποίες «παγώνουν» τη συζήτηση που άνοιξε την Τρίτη για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τέτοια συζήτηση «δεν υπήρξε ποτέ» διευκρινίζοντας ότι «είναι και αντισυνταγματικό και κατά των αρχών Ανταγωνισμού». Όπως εξηγούσαν «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα».

Η διευκρίνιση αυτή ήρθε λίγη ώρα πριν την σύσκεψη που θα έχει ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και των φορέων που εκπροσωπούν συνολικά το λιανεμπόριο, ΕΣΕΕ και ΣΕΛΠΕ προκειμένου να βρεθούν τρόποι με τους οποίους μπορεί να περιοριστεί η πίεση των λιανεμπορικών επιχειρήσεων και να μπει «φρένο» στο κύμα των ανατιμήσεων που πλήττει τα νοικοκυριά.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έθετε το θέμα με την προοπτική της οριζόντιας μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά μία ώρα εφόσον όμως θα υπήρχε σαφής δέσμευση των εμπόρων, και κυρίως των σούπερ μάρκετ, για συγκράτηση των τιμών.

Μία ιδέα πάντως που ήδη καλλιεργείται εντός των εμπορικών συλλόγων, με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης χθες να ανακοινώνει στα μέλη του μειωμένο τις απογευματινές ώρες προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας (ως τις 16.00 Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και ως τις 19.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών να δηλώνει θετικός να ακολουθήσει «εφόσον όμως το δεχτούν και τα σούπερ μάρκετ ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».

 

Διαβάστε ακόμη: