Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, μιλώντας προ ημερών στο συνέδριο του Economist, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές του έργου Block 2, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, δεν μπόρεσε να μην αναφέρει και μάλιστα με πίκρα, ότι, όταν η εταιρεία του ανέλαβε το 2006 την εκμετάλλευση του Πρίνου, του μοναδικού τότε παραγωγικού κοιτάσματος της χώρας, πολλοί θεωρούσαν την απόφαση εξαιρετικά ριψοκίνδυνη.
Μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στον τομέα των υδρογονανθράκων, επισήμανε με έμφαση το γεγονός ότι η συνεργασία με την ExxonMobil και η υποστήριξη πλέον της ελληνικής κυβέρνησης, επιτρέπουν την επανεκκίνηση των ερευνών.
Ήταν δε κατηγορηματικός ότι «τον Φεβρουάριο του 2027 θα κάνουμε την πρώτη γεώτρηση έπειτα από 40 χρόνια. Υπάρχουν εμπόδια, αλλά όσοι θέλουν, μπορούν να επενδύσουν και να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις», υπογράμμισε.
Διαβάστε ακόμη:
- Το κλείσιμο του Ορμούζ απειλεί την Ευρωζώνη με ύφεση και πληθωρισμό 6%
- Στα πρόθυρα της οριστικής εξόδου ο Παύλος Πολάκης αν δεν κερδίσει την προεδρία
- PlayStation: Αντιμέτωπο με αγωγή-μαμούθ €435 εκατ. μετά την απόφαση της Sony
- Σούπερ μάρκετ: Ποια βασικά προϊόντα αναμένεται να γίνουν φθηνότερα από τον Σεπτέμβριο
