Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη.

Ο άνθρωπος που έχασε την ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ένας από τους τρεις εργάτες που ήταν εγκλωβισμένοι στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», ο εργάτης που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κατέρρευσε ο τρούλος της εκκλησίας.

Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη – Εννέα οι τραυματίες

Οι εγκλωβισμένοι που ήταν μέσα στην εκκλησία, έκαναν εργασίες την ώρα του σεισμού. Ο εργάτης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Ο νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη ήταν 62 ετών και κάτοικος Αρκαλοχωρίου.

Ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη - Εννέα οι τραυματίες

Στο μεταξύ, δύο άνθρωποι ακόμη είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι ενώ έντεκα τραυματίες (επτά με ελαφρές εκδορές και δύο με κατάγματα) έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας.

Από αυτούς, οι τρεις διακομίζονται ήδη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείο, με τον ένα να είναι πολυτραυματίας και οι άλλοι δύο να έχουν υποστεί κατάγματα.

Στους υπόλοιπους οκτώ που παραμένουν στο κέντρο υγείας, γίνονται εξετάσεις ώστε να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να κριθεί αν θα πρέπει να διακομισθούν σε νοσοκομείο.

Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη - Εννέα οι τραυματίες

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Παράλληλα, στο Αρκαλοχώρι στήνεται καταυλισμός ενώ τουλάχιστον 1.000 κτίρια κρίνονται μη κατοικήσιμα.

Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη - Εννέα οι τραυματίες

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικλής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.