Όταν ο αέρας έσκιζε την ελληνική σημαία του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο Γιάννης Κωστόπουλος την αντικαθιστούσε με δικά του έξοδα γιατί δεν μπορούσε να αντικρύσει το θέαμα.

Με δικά του έξοδα, επίσης, συγκέντρωνε από δημοπρασίες και εκθέσεις ελληνικά νομίσματα τα οποία σήμερα κοσμούν την σπάνια συλλογή της Alpha Βank.

Με σπουδές ναυπηγικής ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος αντιλήφθηκε νωρίς την σημασία ισχυροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Aπό τους πρωτοπόρους των τραπεζών στην δεκαετία του 1990 συνέδεσε το όνομα της Alpha Bank με τις διεθνείς και ελληνικές αγορές γι’ αυτό και η τράπεζα ήταν η πρώτη στην οποία τοποθετούσαν κεφάλαια οι ξένοι επενδυτές.

Πρωτοστάτησε, επίσης, μαζί με τον Θεόδωρο Καρατζά της Εθνικής στην δημιουργία μιας μεγαλύτερης ελληνικής Τράπεζας με σκοπό να αποκτήσει ευρωπαϊκά μεγέθη.

Ο ευπατρίδης, όμως, Γιάννης Κωστόπουλος αποτέλεσε δάσκαλο για πολλά τραπεζικά στελέχη καθώς διέγνωσε νωρίς τον υπερδανεισμό και μετέδιδε τις απόψεις του για την ευθύνη και την συγκράτηση των τραπεζιτών κατά τις εργασίες τους.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.