search

ΓΥΝΑΙΚΑ

«Ένας Έρωτας μετά…»: Καλοκαιρινό ανάγνωσμα από την Έφη Χαλκέα

Το μυθιστόρημα της Έφης Χαλκέα ιδανικός σύντροφος για τις διακοπές

230528164025_vivlio3

Το μυθιστόρημα της Έφης Χαλκέα «Ένας Έρωτας Μετά…» από τη Δυάς Εκδοτική, εξυμνεί τον έρωτα που εμφανίζεται ως από μηχανής θεός στην ζωή της πρωταγωνίστριας σε μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή, ο οποίος άλλοτε τη λυτρώνει και άλλοτε τη βυθίζει σε σκέψεις και εσωστρέφεια, αποτελώντας ωστόσο πρόκληση για την επόμενη σελίδα της ζωής της τόσο για την ίδια όσο και για την υπαρξιακή και συναισθηματική της ταυτότητα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Η Μπρούνα μια όμορφη γυναίκα βιώνει την πρόσφατη απώλεια του άνδρα της. Και τότε αναπάντεχα μπαίνει στη ζωή της ο Κλοντ, ένας Ελληνογάλλος σκηνοθέτης γύρω στα 60 που τη γνωρίζει στο μετρό, ζητώντας της να του βγάλει ένα εισιτήριο… Εκείνη τον αναγνωρίζει από μια συνέντευξη που είχε δώσει στην τηλεόραση.

Είναι παντρεμένος, ζει στη Γαλλία και ήρθε στην Ελλάδα για ρεπεράζ, προκειμένου να γυρίσει μια ταινία, θέλοντας να προβάλλει την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Η Μπρούνα ακροβατεί από τον βαθύ πόνο της απώλειας, στον παράφορο κρυφό έρωτα που τον βρίσκει στον Κλοντ. Είναι μια ανεξάρτητη ώριμη γυναίκα που διεκδικεί τη ζωή, απελευθερώνεται και αποφασίζει να ζήσει αυτόν τον έρωτα.

Αποφασίζει να τον ακολουθήσει, παρά τις δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες που της επιβλήθηκαν. Αποφάσισαν να είναι μαζί και όσο κρατήσει. Θα τα καταφέρουν άραγε; Μπορεί η αγάπη να ξεπεράσει τα πάντα από μόνη της, ή δε φτάνει μόνο αυτό;».

Who is who

 

Η Έφη Χαλκέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε μια πολύ αγαπημένη και όμορφη οικογένεια με καταγωγή από τη Σίκινο.Τη δεκαετία του ’80 τελείωσε τις σπουδές της πάνω στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και τη διακόσμηση στη σχολή ΑΚΤΟ.

Εργάστηκε σε αυτόν τον τομέα και σήμερα είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων και παραμυθιών. Το «Ένας Έρωτας Μετά…» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Παράλληλα αρθρογραφεί σε ελληνικά sites και συμμετέχει ως συντάκτρια ποιημάτων σε λογοτεχνικό περιοδικό. Ήδη γράφει το δεύτερο βιβλίο της, ενώ είναι έτοιμο προς έκδοση το πρώτο της παραμύθι.

Αγαπάει το θέατρο και ως ερασιτέχνης ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια με το Β’ θεατρικό εργαστήρι του δήμου Βριλησσίων.