Ένα αιδοίο 33 μέτρων διχάζει την Βραζιλία.

Ένα αιδοίο 33 μέτρων από οπλισμένο σκυρόδεμα απλώνεται στην πλαγιά ενός λόφου στη Βραζιλία διχάζοντας ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για γλυπτική σύνθεση της καλλιτέχνιδας Juliana Notari, την οποία για να ολοκληρώσει εργάστηκε επί σειρά μηνών.

Το αμφιλεγόμενο έργο με τίτλο «Ντίβα» παρουσιάστηκε το Σάββατο από τη δημιουργό του στους χώρους ενός πρώην εργοστασίου επεξεργασίας ζάχαρης στην πολιτεία Περναμπούκο της Βραζιλίας που έχει μετατραπεί σε ένα από τους πιο ζωντανούς πολιτιστικούς πνεύμονες της χώρας.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η καλλιτέχνης, ανέφερε ότι το πορφυρό αιδοίο στο λόφο του πάρκου επιδιώκει να ανοίξει ένα διάλογο για τη σχέση “ανάμεσα στη φύση και την κουλτούρα της φαλλοκεντρικής, ανθρωποκεντρικής δυτικής κοινωνίας” να αποτελέσει την αφορμή για μια συζήτηση και έναν προβληματισμό πάνω στον ορισμό του φύλου.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2019 ο Μπολσονάρου έχει επανειλημμένα στοχοποιήσει τον κόσμο των καλλιτεχνών, κυρίως αυτών που δεν συμφωνούν με τη διακυβέρνησή του.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει αποκαλέσει αρκετούς καλλιτέχνες παράσιτα της κοινωνίας που απομυζούν δημόσιο χρήμα για να δημιουργούν κομμουνιστικά σκουπίδια.

 

 

Βραζιλία: Ένα τεράστιο γλυπτό 33 μέτρων προκαλεί αντιδράσεις - Δείτε γιατί  - Passenger