Την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολισμούς της ηλικιακής ομάδας 40-44 όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49.

Όπως είπε, η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα εμβολιάζεται αποκλειστικά με AstraZaneca, ενώ η ηλικιακή ομάδα 45-49 και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

ygeiamou.gr | Το site για την καλή Υγεία, την σωστή Διατροφή και την Ευεξία

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται:

  • Οι πολίτες άνω των 50 ετών.
  • Οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
  • Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Ενώ, αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39.

Μαρία Θεοδωρίδου για εγκύους

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στη χορήγηση εμβολίων σε γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άμεσα ή κυοφορούν. Όπως σημείωσε, τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ότι τα εμβόλια ασφαλή. Εντούτοις, τα στοιχεία προέρχονται από τις ΗΠΑ όπου χορηγούνται εμβόλια mRNA.

Tα εμβόλια ιικού (όπως της AstraZeneca και της Johnson & Johnson) φορεά είναι κατά 99,9% ασφαλή. Μειονεκτούν στο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απολυτα ασφαλή χρήση κατά την κύηση. Είναι περίπου σίγουρο ότι θα είναι ασφαλή, εντούτοις προκρίνεται στάση αναμονής για λίγο μέχρι να έχουμε στοιχεία και για αυτά τα εμβόλια.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.