Μόνο την Κυριακή του Πάσχα θα σταματήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, μετά από απόφαση της κυβέρνησης ενώ κανονικά θα γίνονται εμβόλια Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς είχε κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία ότι θα υπάτξει «εορταστική» παύση 5 ημερών.  Παράλληλα σημειώνεται πως τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα από 30 – 39 ετών, ενώ όπως ανακοινώθηκε η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανοίγει την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή στις 27 Απριλίου.

Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί των ατόμων από 30 έως 39 ετών θα γίνουν μόνο με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca καθώς υπάρχει απόθεμα από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ακόμα δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς των ατόμων από 40 – 49 ετών, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί που ακολουθούν είναι οι εξής:

  • Τετάρτη, 21 Απριλίου: Ανοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59
  • Σάββατο, 24 Απριλίου: Ηλικιακή ομάδα 50 – 54 ετών
  • Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 με ΑstraZeneca – Την επόμενη ημέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί
  • Tις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.

    Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.