Η νέα ταινία της Disney “Cruella” θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, από τη Feelgood, την ερχόμενη Πέμπτη. Από τα πρώτα τρέιλερ όμως θα έχεις ήδη διαπιστώσει ότι η Emma Stone ενσαρκώνει τον θρυλικό ρόλο της Cruella de Vil χωρίς ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Ο φόβος και ο τρόμος για τα “101 σκυλάκια της Δαλματίας” κρατά στο χέρι της πάντα μία πίπα με αναμμένο τσιγάρο το οποίο όμως απουσιάζει από τις σκηνές της Stone. “Δεν επιτρέπεται το 2021”, εξηγεί η πρωταγωνίστρια στους New York Times. “Δεν επιτρέπεται να καπνίζουμε μπροστά στην κάμερα στις ταινίες της Disney”.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παραδέχτηκε πως ήταν απογοητευτικό να μην αξιοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά της de Vil στην μεγάλη οθόνη. “Ήταν δύσκολο να μην έχω αυτή την πίπα”, ανέφερε. “Είχα ενθουσιαστεί με τον πράσινο καπνό που θα έβγαζε αλλά δεν ήταν δυνατό να συμβεί”.

Απαγόρευση καπνίσματος 

Η Stone δεν αστειευόταν καθόλου. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται να προβάλλεται στις ταινίες τις Disney από το 2007 κιόλας. Το 2015 αυτή η απαγόρευση εξαπλώθηκε και στις εταιρίες παραγωγής με τις οποίες συνεργάζεται όπως είναι οι Marvel, Pixarκαι Lucasfilm.

Μέσα στα χρόνια όλο και περισσότερα studios θέτουν απαγορεύσεις για το κάπνισμα στα projects τους και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα Warner Bros., Universal, Paramount και Sony. Στα πιο πρόσφατα είναι το Netflix που το 2019 είπε ότι θα απαγορεύσει τις σκηνές με κάπνισμα στις παραγωγές του που είναι για ηλικίες κάτω των 14.