Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, μίλησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης, αναφορικά με τα χριστουγεννιάτικα κόκκινα γραμματοκιβώτια που τοποθετήθηκαν στις γωνιές της πόλης.

«Λαμβάνουμε δεκάδες χιλιάδες γράμματα από όλους κάθε Χριστούγεννα, ανεξαρτήτως ηλικίας»,

αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης. Συμπληρώνει πως: «Ως Ελληνικά Ταχυδρομεία, δουλειά μας είναι να παραλαμβάνουμε γράμματα από όλα τα κουτιά σε όλη τη χώρα, ώστε να τα πηγαίνουμε έγκαιρα στον Άγιο Βασίλη που φυσικά και υπάρχει!».

Ερωτήθηκε επίσης, εάν είναι εύκολη η διαδικασία συγγραφής και αποστολής τέτοιων γραμμάτων, απαντώντας: «Ναι, είναι αρκετά εύκολη, διότι αρχικά δεν είναι απαραίτητο κάποιο γραμματόσημο. Ωστόσο μόνο η αγάπη, προκειμένου να γραφτεί ένα τέτοιο γράμμα είναι απαραίτητη, τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς. Αφού λοιπόν τελειώσουν με το περιεχόμενο του γράμματος, γράφουν απ’ έξω τη διεύθυνσή τους, τα προσωπικά τους στοιχεία, ώστε να μπορέσει να τους βρει ο Άγιος Βασίλης αλλά κι εμείς, ως ΕΛΤΑ για να στείλουμε πίσω μία κάρτα με απάντηση κι ένα αναμνηστικό δωράκι».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος τον ρώτησε πόσα γράμματα παραλαμβάνουν κάθε χρόνο κι αν θυμάται κάποιο συγκεκριμένο γράμμα, ιδιαίτερα συγκινητικό.

«Κάθε χρόνο παραλαμβάνουμε πάνω από 150.000 γράμματα από όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερα συγκινητικά, είναι αυτά κυρίως των ενηλίκων, άλλοτε ζητούν να βρουν δουλειά, ενώ τις περισσότερες φορές μας ευχαριστούν που για 30 χρόνια κρατάμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανή.»
ΕΛΤΑ: Τα χριστουγεννιάτικα γραμματοκιβώτια περιμένουν τα γράμματα μικρών και μεγάλων
Τέλος, λόγος έγινε για την νέα σειρά χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα έχουν θέμα την ελληνική λαογραφία, που είναι δημιούργημα της Ανθούλας Λίγκα».

«Πολύ συχνά, τα παιδιά βάζουν δώρα μέσα στα γράμματα. Τα δώρα αυτά είναι η αποτύπωση της χρονιάς που πέρασε! Πέρυσι, για δώρα λάβαμε μάσκες, αντισηπτικά, ακόμη και καρότα βιολογικής καλλιέργειας για τον Ρούντολφ!», υπογράμμισε ενθουσιασμένος. «Η δράση αυτή», κλείνοντας « ευελπιστούμε να γεμίσει όλο τον κόσμο πίστη κι ελπίδα ότι θα εκπληρωθούν όλες μας οι επιτυχίες!».