search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλσα Εξάρχου: «Να κάνουμε τον τόπο μας, παγκόσμιο παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης»

Η υποψήφια με τη Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων μιλάει τις θέσεις και τα ΘΕΛΩ της, καθώς και για τις προοπτικές, την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την περαιτέρω ανάδειξη του τόπου της.

230428211304_elsa exarhou

Συνέντευξη στον Κώστα Κατόπη

 

Η Έλσα Εξάρχου, μιλάει για την απόφασή της να εξέλθει στην πολιτική, κατεβαίνοντας στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ., τις θέσεις και τα ΘΕΛΩ της, καθώς και για τις προοπτικές, την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την περαιτέρω ανάδειξη του τόπου της.

 

-Κυρία Εξάρχου, τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

-Διανύουμε μια περίοδο όπου η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει περισσότερο νόημα από ποτέ. Δέχτηκα αυτή την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω στις εκλογές, με οδηγό την αγάπη για τον τόπο μου και με διάθεση να προσφέρω ότι μπορώ για να δούμε τη χώρα μας να αλλάζει, να εξελίσσεται να προοδεύει.

 

-Πείτε μας καταρχάς, μερικά πράγματα για εσάς.

-Είμαι η Έλσα Εξάρχου, κατάγομαι από το Ζαγόρι και ζω στα Ιωάννινα με την οικογένειά μου.

Έχω εξειδικευμένες σπουδές σε business και μάρκετινγκ και ασχολούμαι επιχειρηματικά με τον τουρισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχω εργαστεί για τον τουρισμό της Ηπείρου εθελοντικά, δημιουργώντας το project Epirus 365 πριν επτά χρόνια, με στόχο να προσελκύουμε επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Μία από τις δράσεις, η συμμετοχή για την επίτευξη των πτήσεων από Σκανδιναβία στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Επιπλέον, το ξενοδοχείο μου έχει διακριθεί για τη βιωσιμότητα, κάτι για το οποίο συχνά μιλάω σε συνέδρια και ημερίδες.

Οποίος θέλει να ψάξει για όσα έχω μοχθήσει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί μέσω του Διαδικτύου να βρει τα πάντα για μένα.

 

-Περιγράψτε μας τις θέσεις σας. Αυτά που θα θέλατε ιδανικά να γίνουν για τον τόπο σας.

-Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, είναι για να απαντήσω σε όλα τα ΓΙΑΤΙ των παιδιών μου, όπως επίσης και στον 17χρονο εαυτό μου, με όλα όσα ΘΕΛΩ να γίνουν.

ΘΕΛΩ να κάνουμε τον τόπο μας, παγκόσμιο παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης.

ΘΕΛΩ να δώσουμε κίνητρο στους Ηπειρώτες ανά τον κόσμο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να ζήσουν, να δουλέψουν, να προσφέρουν.

ΘΕΛΩ να δούμε τα προϊόντα του τόπου μας να κατακτούν τον κόσμο.

ΘΕΛΩ τα παιδιά μας να διατηρούν τις μνήμες και τις παραδόσεις και να είναι υπερήφανα.

ΘΕΛΩ να προσελκύουμε επισκέπτες στον τόπο μας από όλο τον κόσμο να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

ΘΕΛΩ να διασυνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

ΘΕΛΩ να γεμίσουν τα χωριά μας που ερημώνουν και να επιστρέψουν οι νέοι στην γη.

ΘΕΛΩ να αλλάξουμε όλα όσα μας φέρνουν πίσω.

 

-Στην προεκλογική σας καμπάνια είδαμε ότι έχετε μια διαφορετική προσέγγιση…

-Πράγματι, η προεκλογική μου καμπάνια έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Δεν τυπώνουμε κάρτες, δεν κολλάμε αφίσες, δεν κάνουμε προεκλογικές συγκεντρώσεις, περίπτερα, τίποτα από όλα αυτά. Μοιράζουμε δεντράκια και τα οποία μετά τις εκλογές θα τα φυτέψουμε στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» στη Νεοκαισαρεία Ιωαννίνων.

Στα δεντράκια τοποθετούμε μια μικρή ξύλινη καρδιά με το hashtag #metinelsa για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις θέσεις μας.

Τίποτα διαφορετικό δηλαδή από αυτό που κάνω με συνέπεια στην επιχείρησή μου και στην καθημερινότητά μου.

 

Γιατί να ψηφίσουμε εσάς και τη Ν.Δ.;

-Για να μπορέσουμε να παραδώσουμε τον τόπο μας καλύτερο στα παιδιά μας, για να τον δούμε να εξελίσσεται σε όλους τους τομείς, για να ζούμε καλύτερα και να νιώθουμε υπερήφανοι για τη χώρα μας. ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ.

Who is who

Κυριολεκτικά γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο πολυπολιτισμικό τουριστικό περιβάλλον των οικογενειακών επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα, επηρεασμένη τόσο από τον ορεινό όσο και από τον θαλάσσιο τουρισμό. Η Έλσα Εξάρχου σπούδασε και είναι κάτοχος MBA Hotel & Tourism Management, διαμορφωμένο μέσα από αγγλικά και γαλλικά Πανεπιστήμια και πολιτισμούς, με εξειδίκευση στον Αειφόρο Τουρισμό. Σπούδασε επίσης Motion Graphics και Animation στο Akto Art & Design College στην Αθήνα.

-Διευθύνων Σύμβουλος του παγκόσμιου βραβευμένου Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa – The Unesco Heritage Monument Design Hotel & Spa.

-Σύμβουλος σε θέματα προώθησης μάρκετινγκ, μιλώντας στις καρδιές των καταναλωτών και βλέποντας τα πράγματα με διαφορετική ματιά.

-Βronze Winner των Tourism Awards 2020 για Στρατηγική / Στρατηγική Επένδυση / Συνεργασία / Ανάπτυξη

-Ιδρυτής & Συνθέτης του έργου «Epirus 365», μιας ευρύτερης προσπάθειας να γίνει η Ήπειρος ένας τουριστικός προορισμός που θα υποδέχεται ταξιδιώτες όλο το χρόνο. Το έργο Epirus365 κέρδισε το Tourism Awards 2020.

-Mentor στο CapsuleT, τον επιταχυντή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το πλέον βασικό «όχημα» για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων, καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών οι οποίες βοηθούν το startup οικοσύστημα να εξελιχθεί, με θετικό αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα γενικότερα.

-Πρώην εθελοντικός ανεξάρτητος σύμβουλος του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), πρώην Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου & πρώην Πρόεδρος του Zagori Gastrο Project.

-Πρώην επίσημο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.».

Είναι μητέρα δυο παιδιών, της Χρυσής 16 & του Μάξιμου 13 ετών και σύζυγος του Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντερη.