«Σαν βόμβα» θα μπορούσαμε να πούμε ότι έσκασε η είδηση ότι ο Έλον Μασκ εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο, το οποίο έλαβε χώρα το 2016 αλλά βγήκε στην επιφάνεια μόλις τώρα με την εξαγορα του Twitter στον αέρα.

Δεν είμαστε σίγουροι όμως για το αν μπορούμε να το πούμε καθώς ο ίδιος μετά τις ανακοινώσεις που έκανε σχετικά με το τι θα ψηφίσει είχε προειδοποιήσει ότι ετοιμάζεται για πόλεμο λάσπης εναντίον του.

Ο Έλον Μασκ φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια αεροσυνοδό της SpaceX και έπειτα να εξαγόρασε τη σιωπή της, αγοράζοντας της ένα …άλογο.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό φέρεται να συνέβη το 2016, σύμφωνα με γραπτή δήλωση φίλης της αεροσυνοδού, καθώς και emails και άλλα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Insider.


H αεροσυνοδός εργαζόταν σε εταιρικό αεροσκάφος της SpaceX, της οποίας ιδρυτής και CEO είναι ο 50χρονος Μασκ.

Στο πλαίσιο αυτό, της είχε ζητηθεί να αποκτήσει άδεια μασέζ, για να μπορεί να κάνει μασάζ στο αφεντικό.

Η πολιτική αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη στην SpaceX, καθώς τα ανώτερα μέλη της μπορούν να απολαμβάνουν μασάζ κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στο Gulfstream G650ER του πλουσιότερου άντρα του κόσμου, της ζητήθηκε να κάνει μασάζ σε όλο το σώμα του Μασκ στην ιδιωτική του καμπίνα.

Όταν μπήκε μέσα, ο δισεκατομμυριούχος φορούσε μόνο μια πετσέτα για να καλύψει το κάτω μέρος του σώματός του.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, κατά τη διάρκεια του μασάζ, ο Μασκ αφαίρεσε την πετσέτα και ζήτησε από την αεροσυνοδό να τον αγγίξει.

Μάλιστα, προσφέρθηκε να της αγοράσει ένα… άλογο αν «έκανε περισσότερα».

Η αεροσυνοδός αρνήθηκε και λίγο καιρό αργότερα είδε μείωση στον αριθμό των πτήσεων που αναλάμβανε.

Το 2018 προσέλαβε δικηγόρο και έκανε επίσημα παράπονο στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

Ακολούθησε διαδικασία διαμεσολάβησης, κατά την οποία ήταν παρών και ο ίδιος ο Μασκ.

Τελικά, η υπόθεση δεν πήγε ποτέ στο δικαστήριο, καθώς η αεροσυνοδός δέχτηκε να λάβει το ποσό των 250.000 δολαρίων με αντάλλαγμα τη σιωπή της και τη δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει σε μήνυση.

Αρνείται τα πάντα ο Μασκ

Από τη μεριά του, ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου έγραψε μια σειρά από tweets αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι είναι «εντελώς ψευδείς».

Αποκάλεσε τη φίλη της αεροσυνοδού «ψεύτρα» και σχολίασε ότι το δημοσίευμα αυτό υπάρχει μόνο για να δημιουργήσει αίσθηση και να παρεμποδίσει την εξαγορά του Twitter.

Σε επικοινωνία του με το Insider, ο Μασκ έγραψε σε email ότι υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες στην ιστορία. «Αν είχα την τάση να παρενοχλώ σεξουαλικά, αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόταν στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας μου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το δημοσίευμα αυτό έχει πολιτικά κίνητρα.