Τρομερές καταγγελίες κάνει ένας Τούρκος μηχανικός ο οποίος εργάστηκε στην αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ. Όπως λέει, ο δισεκατομμυριούχος «μίστερ Tesla» φερόταν στο προσωπικό κυριολεκτικά σαν να ήταν σκλάβοι και τους ανάγκαζε να βιώνουν ένα εργασιακό… Survivor!

«Μας άφησαν μόνους πάνω σε ένα νησί. Αυτός μας έκανε να δουλεύουμε σαν σκλάβοι», λέει χαρακτηριστικά ο Μπουλέντ Αλτάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν στο μικροσκοπικό νησί Ομελέκ του Ειρηνικού, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ελον Μασκ: Εχασε 15 δισ δολάρια σε μία ημέρα λόγω Bitcoin | Έθνος

«Στη διάρκεια του πρώτου έτους παραμονής μας στο νησί, υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη λογιστική υποστήριξη. Βρισκόμασταν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στις παραδόσεις τροφίμων», σημειώνει. Το αποτέλεσμα ήταν, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση να γίνει οριακή και, το φθινόπωρο του 2005, οι εργαζόμενοι εκεί «να ξεσηκωθούν και να αρχίσουν απεργία».

«Καθόμασταν όλοι στην ακτή, σαν ζώα, περιμένοντας την ελεημοσύνη τους. Μετά από λίγο, ένα αεροπλάνο, το οποίο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο νησί, μας έριξε κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου και τσιγάρα και τρέξαμε να τα μαζέψουμε», πρόσθεσε.

Όπως ισχυρίζεται, επίσης, το πρώτο ουσιαστικά πλούσιο γεύμα, μαζί με ποτά, τους προσφέρθηκε μετά την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Falcon-1, τον Αύγουστο του 2008.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.