Συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, Mark Allen, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Καναδά στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας, στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας αναβάθμισης του στόλου εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης της χώρα μας. Σημειώνεται ότι στον Καναδά κατασκευάζονται τα αεροσκάφη Canadair που διαθέτει η Ελλάδα ως μέρος του εναέριου στόλου της στον τομέα της δασοπροστασίας.

Επιπλέον, ο κ. Allen ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Νίκο Χαρδαλιά για τη διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας με τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κρίσεων, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών και στις δύο χώρες.

Ο κ. Allen ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η χώρα μας έχει διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου, η Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ελένη Μπόμπου, ενώ τον κ. Allen συνόδευσε o Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας του Καναδά, κ. Γιώργος Δημητρίου.