Μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, στέρησε από τον Λευτέρη Πετρούνια ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας γυμναστής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς βαθμολογήθηκε με 15.200, ενώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου είναι ο Κινέζος, Γιανγκ Λιού (15.500 βαθμοί) και στο δεύτερο ο συμπατριώτης του, Χάο Γιου (15.300 βαθμοί).

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έκανε το καλύτερο δυνατό κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματός του, όμως αυτή η αστάθεια στην έξοδο, αποδείχθηκε καταλυτική στη βαθμολογία. Από την πλευρά του, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να τον συγχαρεί για την επίδοσή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Συγχαρητήρια ανάρτηση έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Ο Άρχοντας των Κρίκων μας γέμισε χαρά για ακόμη μία φορά. Με το πείσμα του, το ήθος του, τη σκληρή δουλειά, κυνήγησε το όνειρο και κέρδισε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρει στο post του ο πρωθυπουργός.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Πρότυπο αθλητή, με λαμπρή πορεία και σημαντικές επιτυχίες, ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πρόσφερε στον ελληνικό αθλητισμό μια ακόμη παγκόσμια διάκριση. Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αλέξης Τσίπρας

«Λένε ότι πιο δύσκολο δεν είναι να ανέβεις στο βάθρο αλλά να παραμείνεις για χρόνια εκεί. Ο Λευτέρης Πετρούνιας το κατάφερε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

Υπογράμμισε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας «είναι ένας αθλητής παγκόσμιας ακτινοβολίας και είμαστε πολύ περήφανοι για όλα όσα έχει πετύχει».

Φώφη Γεννηματά

«Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον Άρχοντα των Κρίκων. Με επιμονή, προσηλωμένος πάντα στο στόχο του, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και έκανε ξανά υπερήφανη όλη την Ελλάδα», σχολίασε σε ένα tweet της η Φώφη Γεννηματά.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια που περνώντας μέσα από συμπληγάδες κι έναν σοβαρό τραυματισμό έφτασε σε ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο. Παράδειγμα δύναμης και θέλησης για όλους τους νέους αθλητές. Συγχαρητήρια και στον προπονητή και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νίκος Δένδιας

«Ακόμη ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στο Τόκιο, στο αγώνισμα των κρίκων. Συγχαρητήρια στον αθλητή μας που κατάφερε να ανέβει και πάλι στο βάθρο», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.