Με συντριπτική πλειοψηφία η σημερινή Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενέκρινε την εξαγορά της θυγατρικής Ακτωρ ΑΤΕ από την Intrakat έναντι τιμήματος €214 εκατ. Στην Γενική Συνέλευση έλαβαν μέρος νόμιμα 64 μέτοχοι με 304.899.079 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 87,57% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Οπως υπενθύμισε η διοίκηση της εταιρείας προς τους μετόχους η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η ολοκλήρωσή της αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Από τη συναλλαγή θα εισπραχθεί συνολικό ποσό €214 εκατ., εκ των οποίων το ποσό των €100 εκατ. θα εισπραχθεί με την ολοκλήρωσή της ως μετοχική αξία, ενώ το ποσό των €114 εκατ. θα καταβληθεί σταδιακά εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής ως αποπληρωμή ενδοομιλικού δανεισμού.

Ισχυρότερος όμιλος

Οπως έχει δηλώσει ο όμιλος Ελλάκτωρ μετά την συναλλαγή ισχυροποιεί περαιτέρω τη χρηματοοικονομική του θέση, μέσω ενίσχυσης της λειτουργικής και καθαρής του κερδοφορίας και των αντίστοιχων περιθωρίων κέρδους. Ενισχύει σημαντικά τη ρευστότητά του και κατά συνέπεια τη δυνατότητά του, αφενός να χρηματοδοτήσει απρόσκοπτα το επενδυτικό του σχέδιο και αφετέρου να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους. Παράλληλα, αποκτά ευελιξία και δυνατότητα αξιοποίησης των κεφαλαίων αυτών προκειμένου να επικεντρωθεί σε κερδοφόρες δραστηριότητες στον τομέα των υποδομών, με μεγαλύτερες αποδόσεις και χαμηλότερο κίνδυνο.

Ο Όμιλος θα εστιάσει τη δραστηριότητα του στον ευρύτερο κλάδο των υποδομών στην Ελλάδα, ενισχύοντας τις επενδύσεις του στον τομέα των Παραχωρήσεων και των έργων ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Ανάπτυξης – Διαχείρισης Ακινήτων.

Διαβάστε περισσότερα