Παρουσιάζοντας πάθος, ένταση και διάθεση από το πρώτο λεπτό, η εθνική Ελλάδας επικράτησε με 3–0 της Κύπρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πλέον… «βλέπει» Κόσοβο για την κορυφή του ομίλου στο UEFA Nations League. Αγωνία για τον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση, ένα λεπτό πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Με το… πόδι στο «γκάζι» από την αρχή

Ο Τάσος Μπακασέτας άφησε τη «σφραγίδα» του σε ακόμη μία αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ηγούμενος ενός συνόλου «διψασμένου» για την εξασφάλιση κάθε κατοχής. Μάνταλος, Δουβίκας, Παυλίδης και Λημνιός ακολούθησαν στην επιθετική προσπάθεια, ενώ ο Σιώπης σε συνδυασμό με την τετράδα της άμυνας διαχειρίσθηκαν κάθε κυπριακή απόπειρα.

Στο 5’, ο Μπακασέτας πάσαρε στον Μπάλντογκ που ανεκόπη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνταλος απείλησε με κεφαλιά, στο 9’ με σουτ στην κίνηση«άνοιξε» το σκορ και στο 20’ εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων, απέφυγε τον γκολκίπερ Μιχαήλ και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Παυλίδη που «νίκησε» τον Γκόγκιτς και πλάσαρε εύστοχα για το 2–0.

Δηλαδή, ο 28άχρονος τα… έκανε όλα, ενώ υπάρχει και μία σημαντική λεπτομέρεια που απορρέει από την ελευθερία κινήσεων του Τσιμίκα στην αριστερή πτέρυγα.

Ο 26άχρονος αριστερός οπισθοφύλακας συμμετείχε σε αμφότερα τα «γαλανόλευκα» τέρματα, αφού το 1–0 προήλθε από ατομική του ενέργεια, ενώ στο 2–0, εκείνος πίεσε αποτελεσματικά για να προκληθεί η «γκάφα» στην κυπριακή άμυνα.

Το υπόλοιπο ματς «κύλησε»… αναίμακτα

Ακολούθησε διαχείριση στο παιχνίδι των διεθνών, αν και συνέχισαν να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 40’ «φλέρταραν» με ακόμη ένα γκολ όταν ο Λημνιός θέλησε να «κρεμάσει» τον Μιχαήλ, ο οποίος απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ωστόσο και η Κύπρος θα μπορούσε να «μπει» ξανά στο παιχνίδι, όταν στην εκτέλεση της στατικής φάσης μετά τη «λόμπα» του 24άχρονου ακραίου, οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν όμορφα στην αντεπίθεση, έφθασαν έως την εστία του Βλαχοδήμου, αλλά ο Πίτας πλάσαρε άουτ στο τετ–α–τετ.

Το… αριστούργημα του Δημήτρη Λημνιού για το 30 και ύστερα, στο… ρελαντί

Τρία λεπτά μετά την ανάπαυλα, ήταν η σειρά του Λημνιού να «αφήσει» το στίγμα του στην αναμέτρηση, αφού σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.

Μετά τον συνδυασμό των Μπακασέτα, Μάνταλου έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε τον Ιωάννου και με μία «βολίδα», δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Μιχαήλ. Κατά αυτόν τον τρόπο, το έργο της «γαλανόλευκης» έγινε ακόμη ευκολότερο.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ εξακολούθησαν να «απλώνουν» όμορφα το παιχνίδι τους και μάλιστα, έφθασαν δύο φορές κοντά σε ακόμη ένα τέρμα, με τους Μασούρα και Τσιμίκα.

«Συναγερμός» στο φινάλε με τον Δημήτρη Λημνιό

Δυστυχώς, υπήρξε και ένα δυσάρεστο γεγονός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στις καθυστερήσεις και ενώ επέστρεφε για να μαρκάρει αντίπαλό του, τραυματίστηκε κατά την ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης. Φάνηκε να πονά πολύ και να «ξεσπά», ενώ αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Η έκφραση στο πρόσωπό του προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του.

Με… «ενορχηστρωτή» και πάλι τον Τάσο Μπακασέτα, η Ελλάδα έκανε το καθήκον της και τώρα, περιμένει το Κόσοβο για τον αγώνα της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24’ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Μπακασέτας (Παπανικολάου), Σιώπης (52’ Κουρμπέλης), Μάνταλος (52’ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός, Παυλίδης, Δουβίκας (46’ Μασούρας).

Κύπρος: Μιχαήλ, Κατελάρης, Γκόγκιτς, Κορέα, Ν. Ιωάννου (64’ Παναγιώτου), Χ. Κυριακού, Αρτυματάς, Πίτας, Λοϊζου (64’ Τζιόνι), Παπουλής (74’ Σπόλιαριτς), Σωτηρίου (46’ Χριστοφή).