Συνολικού προϋπολογισμού ύψους 64,5 εκατομμυρίων ευρώ (52 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ) είναι η νέα μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση της ELIVI HOTELS στη Σκιάθο και πιο συγκεκριμένα στις Κουκουναριές.

Το νέο τουριστικό θέρετρο θα συμπληρώσει την υφιστάμενη επένδυση της εταιρείας  στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του radar, η επένδυση θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια σε ποσοστό 60% και το υπόλοιπο με τραπεζικό δανεισμό.

Στόχος, όπως σημειώνουν φορείς της επένδυσης, η οποία εντάχθηκε από την Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) στις στρατηγικές επενδύσεις, να μπει η Σκιάθος στο χάρτη των τουριστικών επιχειρήσεων υψηλού επιπέδου.

Η ELIVI HOTELS είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου TE.NA (Τεχνική Ναθαηλίδη), με έδρα την Πτολεμαΐδα, που από το 1993 δραστηριοποιείται στις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων, στην παροχή τεχνικών συμβουλών και στην ανάπτυξη ενεργειακών έργων.

Το 2013 ο όμιλος πραγματοποίησε το άνοιγμά του στον πολυτελή τουρισμό, πλειοδοτώντας για το Ξενία Σκιάθου και επενδύοντας στην ευρύτερη περιοχή.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Η νέα επένδυση έχει ορίζοντα υλοποίησης τα τέσσερα έτη. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει συνολική δυναμικότητα 267 δωματίων και 534 κλινών σε έκταση 129 στρεμμάτων και θα χαρακτηρίζεται από ήπια δόμηση με συντελεστή στο 0.15%.

Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων με 58 δωμάτια, 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows καθώς και 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα και bungalows διαφόρων τύπων.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει πολυτελές κέντρο ευεξίας και spa με σύγχρονο γυμναστήριο, ένα κεντρικό εστιατόριο και δύο θεματικά, και δύο αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ παράλληλα προβλέπεται και δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης για τις ανάγκες της επένδυσης.

Φορείς της στρατηγικής επένδυσης υπογραμμίζουν το έργο θα αυξήσει την απασχόληση, θα τονώσει την τοπική οικονομία και πρωτίστως θα σεβαστεί το περιβάλλον.

Ειδικότερα, η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 320 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του θερέτρου.

Παράλληλα, προβλέπεται η δυναμική στήριξη των τοπικών προμηθευτών, με τις δαπάνες  από πλευράς επενδυτή να υπολογίζονται συνολικά στα 9 εκατ. κατά την φάση της κατασκευής και σε 11 εκατ. ετησίως, κατά τη φάση της λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία ύψους μέχρι 268 εκατ. μέσα σε 20 έτη.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, η ELIVI HOTELS, όπως τονίζει, εγγυάται ότι θα διαθέτει 0,1% του κύκλου εργασιών της για έργα και δράσεις περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental Social Governance, ESG).

Πώς μεταμορφώθηκε το πρώην Ξενία Σκιάθου

Η εταιρεία ELIVI HOTELS συστήθηκε στον τομέα της φιλοξενίας το 2018 με το resort ΕLIVI SKIATHOS, που στεγάζεται στο πρώην Ξενία Σκιάθου και αναπτύσσεται σε 3 συγκροτήματα (Elivi Xenia Hotel, Grace Suites, Nest Villas and Suites) σε έκταση 200 στρεμμάτων. Από το 2018 γίνονται συνεχείς επεκτάσεις και βελτιώσεις των υποδομών.

Τα 32 δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι φιλοξενίας αναβαθμίστηκαν ενώ οι 19 ανεξάρτητες κατοικίες ELIVI Nest Rooms, Villas & Suites στην περιοχή Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα εναρμονίστηκαν με το περιβάλλον.

Οι 11 ανεξάρτητες σουίτες ELIVI Grace Suites τοποθετήθηκαν  πάνω στη λευκή άμμο της παραλίας του παλιού Ξενία και του σημερινού ELIVI, την παραλία Αμπελάκια, παρεμβαίνοντας ελάχιστα στο τοπίο.