Ο βάναυσος τρόπος κατά τον οποίο δολοφονήθηκε, αφού βιάστηκε, η Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο απασχολεί αυτή την ώρα τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα για να διακοπεί τελικά για τις 10 Μαρτίου.

Ξέσπασε η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη για την διακοπή της δίκης

Η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας ξέσπασε μετά την ανακοίνωση από την έδρα ότι η δίκη διακόπτεται μέχρι τις 10 Μαρτίου, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας ο νέος δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής.

Στο άκουσμα της σχετικής απόφασης η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι είχαν έρθει από το Διδυμότειχο για να παραστούν στη δίκη ξέσπασαν. «Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Στο δικαστήριο μάλιστα σήμερα παρών ήταν μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος Ροδίτης.

Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του δεν μετήχθη στη δικαστική αίθουσα και αλλά εκπροσωπήθηκε από το νέο δικηγόρο του. Ειδικότερα, ο δικηγόρος του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ζήτησε να μελετήσει τη δικογραφία γιατί ανάλαβε πρόσφατα την υπόθεση. Το δικαστήριο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφάσισε την διακοπή της δίκης.

Οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος σήμερα νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, δικάζονται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικάσει τους δυο νεαρούς σε ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Δικαστές και ένορκοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό.

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της

Ελένη Τοπαλούδη: Το χρονικό του βιασμού και της δολοφονίας της

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2018, όταν κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο της Ρόδου, ανέσυρε το άψυχο σώμα της 21χρονης κοπέλας από την περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ, η άτυχη φοιτήτρια είχε βρεθεί στην εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια του κατηγορούμενου Ροδίτη στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκεί και οι δυο νεαροί την βίασαν και όταν η Ελένη Τοπαλούδη προέβαλλε αντίσταση άρχισαν την γρονθοκοπούν άγρια. Μόλις, δε, η 21χρονη τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, τότε οι δυο κατηγορούμενοι αποφάσισαν «από κοινού τη φυσική εξόντωσή της ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας».

Ενώ η κοπέλα βρίσκονταν σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση άρχισαν να τη χτυπούν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι.

Επιχείρησαν ακόμη να τη σκοτώσουν και διά στραγγαλισμού. Στη συνέχεια και ενώ η 21χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι την μετέφεραν στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μέτρων στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έριξαν στο νερό και η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός.

«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», είχε καταθέσει στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό του θύματος.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι, έριχναν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες αναφορικά με τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας. Και οι δυο είχαν ισχυριστεί ότι δεν βίασαν την 21χρονη φοιτήτρια, ενώ είχαν αρνηθεί και την άγρια κακοποίησή της όπως και τη ρίψη της στη θάλασσα.