Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες πασίγνωστο σκηνοθέτη για βιασμό όταν εκείνη ήταν 21 ετών.

Η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, είχε μιλήσει για την καταγγελία του βιασμού της, τονίζοντας ότι βρήκε το θάρρος να μιλήσει, χάρη στο κίνημα του ελληνικού #MeToo.

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=9_GLuS4VNxo&t=1s&ab_channel=ProtoThema

Η Έλενα Αθανασοπούλου στις 18 Απριλίου, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φανερώς εκνευρισμένη, είχε απευθυνθεί στον σκηνοθέτη, λέγοντας: «Θα σου πω και κάτι τελευταίο. Δεν γουστάρω να είμαστε στον ίδιο χώρο, δεν γουστάρω. Η ενέργειά σου, με πνίγει. Άσε που με αυτά που έχεις κάνει, ήδη στην έχουνε χαρίσει. Λοιπόν, δεν γουστάρω, θέλω να δουλέψω πλέον, χωρίς να φοβάμαι. Τέλος!».

https://www.youtube.com/watch?v=fS3rcfpv5lE&ab_channel=ProtoThema

Σε άλλο βίντεο που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έχω μάθει για πάρα πολλά θύματά σου. Έχεις 40 χρόνια καριέρα οπότε εσύ γνωρίζεις καλύτερα πόσα θύματα έχεις. Μη λες δεξιά κι αριστερά….μπιπ, γιατί τα μαθαίνω όλα, έχω αυτιά και μάτια παντού… Μην προκαλείς άλλο γιατί γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος ότι δεν σε ξεπλένει τίποτα…».

https://www.youtube.com/watch?v=EVGrBYetCfo&ab_channel=ProtoThema

Μετά την μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Όσον αφορά στον φερόμενο ως δράστη, πρόκειται για σκηνοθέτη που έχει υπογράψει πάρα πολλές τηλεοπτικές παραγωγές με το τελευταίο του σίριαλ, μάλιστα, να σημειώνει μεγάλη επιτυχία αυτή τη σεζόν, που προβάλλεται σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό.

Έλενα Αθανασοπούλου: Ποια είναι η ηθοποιός που κατηγορεί για βιασμό τον σκηνοθέτη τηλεοπτικών επιτυχιών

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα» η Έλενα Αθανασοπούλου είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παρόλα αυτά δεν κατέθεσε εκεί κάποια έγγραφη καταγγελία, όπως έκαναν τους προηγούμενους μήνες άλλες συνάδελφοί της αλλά επέλεξε να πάει κατευθείαν στον εισαγγελέα.

Η Έλενα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 για να συνεχίσει με σπουδές υποκριτικής στη δραματική σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου, από το 2006 έως το 2009. Παράλληλα συμμετείχε και σε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού.

Την τελευταία δεκαετία έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοτπικές σειρές, παίζοντας μικρούς, guest ρόλους. Η «παρθενική» της εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε το 2008 στη σειρά του MEGA «Όλα στον αέρα». Την ίδια χρονιά έκανε ένα πέρασμα και από τη σειρά «Μια στιγμή Δυο Ζωές» του Δημήτρη Αρβανίτη αλλά και από το «Γ4» που προβλήθηκε από τον Alpha.

Ακολούθησε, το 2009, η συμμετοχή της στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Mega «Χαρά Αγνοείται» ενώ το 2010 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς κωμικής σειράς «Πολυκατοικία», σε σκηνοθεσία Βασίλη θωμόπουλου που προβλήθηκε από το ίδιο κανάλι.

Επιπλέον, είχε και μία συμμετοχή, το 2012, στην τηλεοπτική σειρά του Στράτου Μαρκίδη «Είναι Στιγμές» που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.

Έλενα Αθανασοπούλου στον σκηνοθέτη που κατηγορεί για βιασμό: «Θέλω να δουλέψω χωρίς να φοβάμαι»

Στο θέατρο έχει λάβει μέρος κυρίως σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων και οι «Πινόκιο», «Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης» ενώ το 2012 έπαιξε στο Θέατρο Ημέρας, στην παράσταση «Η καλή η κακή και η άσχημη».

Η δε κινηματογραφική της εμπειρία περιορίζεται στην συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους της Ε. Φωτοπουλου με τίτλο «Επικίνδυνη» που κυκλοφόρησε το 2010.

Τα τελευταία χρόνια η Έλενα Αθανασοπούλου συμμετέχει σε χιουμοριστικά βίντεο που ανεβάζουν ομάδες ηθοποιών στο You Tube.