Ο S&P 500 παρουσιάζει ελάχιστη μεταβολή σήμερα Τρίτη, με τις μετοχές να κλείνουν έναν δύσκολο μήνα που είδε τις αποδόσεις των ομολόγων να εκτινάσσονται σε πολυετή υψηλά.

Ο ευρύτερος δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,29%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 53 μονάδες ή 0,18%.

Η τεχνολογία πληροφοριών ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις χειρότερες επιδόσεις, σημειώνοντας πτώση κατά περίπου 0,6%. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Nvidia, δικαιούχου τεχνητής νοημοσύνης υποχώρησε περισσότερο από 3%, ενώ η Apple μειώθηκε κατά σχεδόν 1%.

Η σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε την Τρίτη, με την Caterpillar αναφέροντας κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, η Caterpillar είπε ότι τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο θα ήταν μόνο «ελαφρώς» υψηλότερα από την περίοδο του προηγούμενου έτους, ανησυχώντας τους επενδυτές ότι θα μπορούσε να χάσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 5%.

Οι μετοχές της JetBlue υποχώρησαν περισσότερο από 14% αφού τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της αεροπορικής εταιρείας έχασαν τις προσδοκίες στις κορυφαίες και κάτω γραμμές.

Οι κύριοι μέσοι όροι πρόκειται να κλείσουν τον τρίτο συνεχόμενο χαμένο μήνα τους

Ο Dow και ο S&P 500 υποχωρούν περίπου 2% και 3%, αντίστοιχα. Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο τρίμηνο σερί απωλειών και για τους δύο δείκτες από τον Μάρτιο του 2020.

Ο βαρύς τεχνολογικά Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 3% σε μήνα μέχρι σήμερα, επίσης με ρυθμό για τρίτο αρνητικό μήνα στη σειρά.

Η Wall Street παρακολουθεί επίσης στενά την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια αυτή την Τετάρτη.

Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει μια πιθανότητα περίπου 98% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Αν η Fed βγει και πει ότι πιθανότατα έχουν τελειώσει για το έτος, δίνει υποδείξεις ότι έχουν πιο επεκτατική διάθεση σεόρους πολιτικής, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πράγμα που πραγματικά βοηθάει», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird. «Αλλά πιστεύω ότι χρειάζεστε κάποια πτωτική πίεση στα επιτόκια για να επιτύχετε μια πιο βιώσιμη κίνηση στις μετοχές».

Οι επενδυτές ελπίζουν επίσης ότι η έκθεση μισθοδοσίας του Οκτωβρίου, η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή, θα υποδηλώνει κάποια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: