Άπιαστο όνειρο, όπως φαίνεται, θα είναι φέτος το άριστα για όσους παλεύουν για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας στις Πανελλήνιες 2024, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βάσεων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, θα υπάρξει πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Ακόμη και η Ιατρική που κρατούσε ψηλά τον πήχη των βαθμολογιών, φέτος αναμένεται να παρουσιάσει πτώση και να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια.

Εκτιμήσεις βάσεων 2024: Γιατί αναμένεται πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία

Νέοι και νέες αγωνίστηκαν και φέτος για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας. Με τη διαφορά ότι πάλεψαν και με τον καύσωνα τις τελευταίες μέρες.

Όπως δήλωσε στο Star ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης, «η αιτία της πτώσης στις βάσεις είναι το μάθημα της Έκθεσης που πιέζει οριζόντια όλους τους υποψηφίους των Λυκείων».

Δεν ήταν όμως το μοναδικό μάθημα που δυσκόλεψε φέτος τους μαθητές στις Πανελλήνιες, καθώς όπως δήλωσε υποψήφια στο Star, «στην Ιστορία ήταν πιο δύσκολα τα θέματα», ενώ η Φυσική αναμένεται να ρίξει τις βάσεις και στις Πολυτεχνικές Σχολές και στις Σχολές Υγείας (2ο και 3ο Πεδίο).

Βάσεις 2024: Πότε ανακοινώνονται

Κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι βαθμολογίες πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμη