Χρώμα και «πνοή» στις όψεις των κτιρίων της Αθήνας φιλοδοξεί να δώσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων, αναδεικνύοντας με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο τη σύγχρονη Τέχνη στο αστικό τοπίο.

Παράλληλα με τις δημόσιες τοιχογραφίες στα σχολεία, το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε ιδιωτικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Στόχος είναι η πόλη να γεμίσει με ωραία χρώματα και να αποτελέσει μία υπαίθρια «έκθεση» τοιχογραφιών, οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό στον δημόσιο χώρο.
Ο Δήμος Αθηναίων καλεί δημότες, φορείς και Ιδρύματα να προτείνουν τον δικό τους τοίχο για τη δημιουργία νέων murals
Δημότες της Αθήνας, Ιδρύματα, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο Δήμο Αθηναίων και να προτείνουν τις δικές τους επιφάνειες τοίχων που θα μπορούσαν να διατεθούν για την υλοποίηση τοιχογραφιών, με την προϋπόθεση ότι τα ακίνητά τους βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου.

«Το πρόγραμμα των δημόσιων τοιχογραφιών επεκτείνεται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα. Στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει περισσότερο χρώμα και με «καμβά» τα κτίρια της να αναδείξει τη σύγχρονη Τέχνη μέσα από τη ματιά των εκφραστών της, των νέων και ταλαντούχων street artists. Οι τοιχογραφίες δημιουργούνται για να αναδείξουν διαφορετικά σημεία της πόλης, να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα και να εμπνεύσουν. Λίγο-λίγο, κάθε μέρα, η Αθήνα αλλάζει και με αυτές τις παρεμβάσεις», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Δήμος Αθηναίων καλεί δημότες, φορείς και Ιδρύματα να προτείνουν τον δικό τους τοίχο για τη δημιουργία νέων murals
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τη διεύθυνση του ακινήτου, τη φωτογραφία της επιφάνειας του προτεινόμενου τοίχου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες πινελιές των street artists που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, χάρισαν μία ανανεωμένη όψη σε σχολικά κτίρια της πόλης. Δύο μοναδικές τοιχογραφίες, αφιερωμένες στον λαϊκό μας ζωγράφο Θεόφιλο και στον σημαντικό Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβο ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο 104ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στο 18ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών, αναβαθμίζοντας την αισθητική εικόνα των κτιρίων, χαρίζοντας χαμόγελα και έμπνευση στους μαθητές.

Ταυτόχρονα, δύο ακόμη murals σε σχολεία της Αθήνας, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.