Η δεύτερη ατομική έκθεση του Ντάνιελ Άρσαμ στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο, φιλοξενείται στη γκαλερί σύγχρονης τέχνης Perrotin έως τις 15 Οκτωβρίου.

Στην έκθεση «31st Century Still Lifes» παρουσιάζονται οι πολλές πηγές έμπνευσης του καλλιτέχνη, ελληνορωμαϊκά γλυπτά, βιβλία τέχνης, υποδήματα του brand Jordan, αυτοκίνητα Porsche και τα καπέλα των Yankees.

Την έκθεση συνθέτουν πίνακες νεκρής φύσης φτιαγμένοι με τεχνική impasto, μαζί με δύο νέα γλυπτά, του θεού Ερμή και του Ιταλού ευγενή Ιουλιανού των Μεδίκων κατασκευασμένα από διάφορα μέταλλα.

Επιπλέον, ο Άρσαμ έχει δημιουργήσει τρεις αφίσες ταινιών με τη σήμα κατατεθέν αισθητική του, χρησιμοποιώντας γεωλογικά υλικά, όπως υδρόλιθο με μπλε ασβεστίτη και κρυστάλλους χαλαζία. Οι τρεις ταινίες E.T., Back to the Future, και 2001: A Space Odyssey, κάποτε φάνταζαν στους θεατές του κινηματογράφου ως όραμα για το μέλλον, αλλά πλέον αποτελούν απομεινάρι του απώτερου παρελθόντος.

Ο Ντάνιελ Άρσαμ γεννήθηκε στο Κλίβελαντ και μεγάλωσε στο Μαϊάμι. Είναι καλλιτέχνης που συνδυάζει γλυπτική, αρχιτεκτονική και performance και ερμηνεύει ξανά υπάρχοντα υλικά και δομές για να δώσει ένα θεαματικό αποτέλεσμα στο κοινό. Ο καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη πειραματίζεται επίσης με τη διαχρονικότητα ορισμένων συμβόλων και νοημάτων μεταξύ των πολιτισμών.