Οικονομική στήριξη μέσω έκτακτης χρηματοδότησης από το ΔΝΤ ζήτησε η Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ σε ανακοίνωση της αναφέρει:

“Σήμερα συναντήθηκα με το εκτελεστικό μας συμβούλιο για να ενημερώσω τους εκτελεστικούς διευθυντές σχετικά με την αρχική μας εκτίμηση για την εκτυλισσόμενη κατάσταση στην Ουκρανία. Τους διαβεβαίωσα ότι το προσωπικό μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να υποστηρίξει την Ουκρανία με κάθε τρόπο. Θα συνεχίσουμε επίσης να εργαζόμαστε χέρι-χέρι με τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλους εταίρους για να συντονίσουμε την υποστήριξή μας και να εξασφαλίσουμε το μέγιστο όφελος για την Ουκρανία.
Το Ταμείο έχει μια σειρά από μέσα στην εργαλειοθήκη του και, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τις αρχές πώς μπορούμε να τις βοηθήσουμε καλύτερα. Αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται εξ αποστάσεως με προσωπικό που συμμετέχει από την Ουάσιγκτον. Εκτός από τις συνεχείς συμβουλές πολιτικής, διερευνούμε όλες τις επιλογές για περαιτέρω οικονομική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της υπάρχουσας συμφωνίας stand-by για ένα εκκρεμές ποσό 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Οι αρχές ζήτησαν επίσης έκτακτη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ».