Κοντά στα 3.000 θα είναι τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να εξετάζονται και οι υπόλοιποι πανδημικοί δείκτες.

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, έχουμε σημαντική αύξηση λόγω των αυξημένων τεστ. «Γίνονται πολλά τεστ, τους πιάνουμε ευτυχώς και σταματάμε τη μετάδοση της νόσου πριν πάνε στα νησιά», είπε αναφερόμενος στο μέτρο που απαιτεί υποχρεωτικό τεστ για να επιτραπεί η μετακίνηση προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

«Σήμερα θα δούμε ένα αριθμο που θα είναι προφανέστατα μεγαλύτερος από το χθεσινο», είπε τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και τους υπόλοιπους πανδημικούς δείκτες.

Τόνισε ότι το πανδημικό κύμα το οδηγεί η νέα ηλικία, κάτω των 25 ετών και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ποσοστά του εμβολιασμού των 60ρηδων, λέγοντας ότι υπάρχει φόβος πως αυτή η έξαρση θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο.  

Στο 5,6% ο δείκτης θετικότητας

Χθες, ανιχνεύθηκαν 2.065 νέα κρούσματα κορωνοιού, με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται στο 5,6%. 10 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 139 νοσηλεύονται διασωληνωμένοιΜέσα σε μία ημέρα έγιναν 85 εισαγωγές ασθενών με Covid στα νοσοκομεία της χώρας, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση 30,77%.