Όλοι οι πρωταγωνιστές του WRC δήλωσαν παρών στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που γιορτάζει 70 διοργανώσεις. 72 είναι τα πληρώματα που θα εκκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου στις 18:00 από την Ακρόπολη. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από τις τρεις τελευταίες διοργανώσεις, μετά δηλαδή από την μαύρη 8ετία (2014-2020) όπου το Ράλλυ Ακρόπολις ήταν εκτός WRC.

Επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του WRC το 2021 ύστερα από μεγάλες προσπάθειες του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μαζί με την επιτροπή motor sport Greece, όπου από φέτος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είναι ο Γιάννης Βρούτσης.

55 λοιπόν οι συμμετοχές το 2021, 70 το 2022 και 72 το 2023.

Ένα μεγάλο δώρο στους φίλους των αγώνων, για τα γενέθλια του μεγάλου μας εθνικού αγώνα.

Οι εργοστασιακές ομάδες της Hyundai, M-Sport Ford και Toyota θα παρατάξουν 10 Rally1 αυτοκίνητα (3 η Hyundai, 3 η M-Sport, 4 η Toyota) ενώ έρχονται όλα τα αστέρια της κατηγορίας WRC2.

Από ελληνικής πλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 αμιγώς ελληνικά πληρώματα με πολύ ωραία και ανταγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ με την ελληνική σημαία δίπλα στα ονόματά τους θα αγωνιστούν οι Σερδερίδης με το 3ο Ford Puma Rally1 της M-Sport, και ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2023 Τσουλόφτας με Volkswagen Polo Rally2, που στο περσινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Στον φετινό αγώνα δεν θα έχουμε τον αδικοχαμένο Ιρλανδό Κρεγκ Μπριν, που ήταν στο περσινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια δοκιμών στο ράλι Κροατίας.

Εκκίνηση του αγώνα στις 18:00 από την Ακρόπολη ενώ η δράση θα ξεκινήσει με την Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού στις 19:05.

Στον χώρο που διαμορφώνεται απέναντι από το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» με θέα τον όρμο Φαλήρου.

Το μήκος της Υπερειδικής είναι 1,48 χλμ. με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ένα – ένα, και όχι παράλληλα όπως στο ΟΑΚΑ, αρχικά θα περνούν μέσα από την Πλατεία Νερού, πριν κατευθυνθούν ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley και επιστρέψουν για δεύτερη φορά στην Πλατεία Νερού.

Εκεί θα βρίσκονται τοποθετημένες δύο κερκίδες, συνολικής χωρητικότητας 6.300 θέσεων, με όλα τα καθίσματα να έχουν την ίδια ακριβώς, απρόσκοπτη θέα, προς τη διαδρομή.

Ως εκ τούτου υπάρχει ενιαία τιμή εισιτηρίων που ανέρχεται σε 70 ευρώ το άτομο.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και ελεύθερη πρόσβαση σε άλλους χώρους, όπως τους έχει ορίσει η οργανωτική επιτροπή, ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια η Υπερειδική, που είναι ο πρωταρχικός στόχος της οργάνωσης.

Θα αναρτηθούν πληροφορίες γύρω από την προσέλευση των θεατών. Μάλιστα στην Εσπλανάδα που περνάει πάνω από την Πλατεία Νερού, θα φιλοξενηθεί και το Rally Village του αγώνα, με διάφορες εκδηλώσεις και events για τους φίλους των αγώνων.

Για όσους δεν προλάβουν, ή δεν μπορούν να έρθουν στο Φάληρο για να την παρακολουθήσουν ζωντανά, η Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που θα ξεκινήσει στις 19,05 την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, θα μεταδοθεί από ΕΡΤ και Cosmote και τηλεοπτικά σε 150 χώρες στον κόσμο. Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω του viva.gr

Να σημειωθεί ότι το EKO Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο 10ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι –WRC – και την περσινή χρονιά η Hyundai Motorsport είχε κάνει ένα απίστευτο 1-2-3 με Νεβίλ, Τάνακ και Σόρδο.

Διαβάστε ακόμη: