Επειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια που παρέμεινε εκτός προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και μάλιστα με ειδική διαδρομή στην «καρδιά» της Αθήνας, για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του αγώνα.

 O πρωθυπουργός στην τελετή έναρξης του αγώνα / Φωτογραφία: Intimenews-ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η ιστορική σημερινή στιγμή για το Ράλι Ακρόπολις «ταξιδεύει» διαδικτυακά και τηλεοπτικά παγκοσμίως, από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές, με την Ελλάδα να διαφημίζεται σε ολόκληρη την υφήλιο.

eko-rally-acropolis__6_

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το φέραμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία.

Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάκλεια. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση».

eko-rally-acropolis__3_

Χρήστος Σταϊκούρας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Είναι πολύ καλή η οργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τον αθλητισμό και τους συμπατριώτες μας που έχουν πάθος με το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως με συνεργασία, συνεκτικότητα και όραμα θα καταφέρουμε πολλά, ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες διορεγανώσεις στην Ελλάδα στο μέλλον». 
Από τις 16:30 ξεκίνησε η αναγνώριση της υπερειδικής COSMOTE 5G Athens Stage από τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ από τις 17:00 μαι μετά άρχισαν να μαζεύονται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για την επίσημη έναρξη.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ενώ στις 18:00 αναμένονταν να περάσει το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο από το Σύνταγμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στην τελετή εκκίνησης του Ράλι Ακρόπολις / Φωτογραφία: Intimenews-ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της Ελλάδας, είναι ενα ωραίο θέαμα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στον χώρο της εκκίνησης. Εκεί, βρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Στην εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.