Αρνητική εντύπωση δημιούργησε στα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ η επιλογή του Γ. Χατζηθεοδοσίου να προχωρήσει σε επίσημη εκδήλωση κατάθεσης ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα στις 15 Μαρτίου, την ίδια ημέρα που το κόμμα έχει σημαντική πανελλαδική διαδικασία εκλογής συνέδρων.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ενοχλήθηκαν σφόδρα για τη σπουδή του να ανακινήσει θέμα υποψηφιότητας δυόμισι χρόνια πριν από το 2028, χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση στο κόμμα. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως μια πρόωρη προσωπική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί εσωκομματικές τριβές σε μια περίοδο που η ηγεσία επιχειρεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους στα θέματα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μεγάλη ενόχληση υπάρχει και στην παράταξη Σγουρού, τα στελέχη της οποίας διαμηνύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούν τέτοιες σχεδόν εκβιαστικές συμπεριφορές. Στο εσωτερικό του χώρου εκτιμούν ότι η πρόωρη προβολή υποψηφιοτήτων υπονομεύει τη συλλογική διαδικασία μέσα από την οποία παραδοσιακά λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις αυτοδιοικητικές μάχες.

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου μάλλον… βάζει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Και σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον έρχεται και η εντελώς ανεξήγητη συμμαχία του με τον Γ. Πατούλη, για τον οποίο είναι γνωστό ότι «βγάζουν φλύκταινες» τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στα κόμματα του χώρου της Αριστεράς.

Μάλλον, απ’ ό,τι φαίνεται, καίγεται στο… ζέσταμα ο φιλόδοξος υποψήφιος, καθώς οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του χώρου δείχνουν ότι η πρωτοβουλία του όχι μόνο δεν συσπείρωσε δυνάμεις, αλλά άνοιξε έναν νέο κύκλο εσωτερικών εντάσεων.

Διαβάστε ακόμη: