Μία προεκλογική περίοδος πάντα αυξάνει την ένταση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και οι βολές εκατέρωθεν δίνουν και παίρνουν.

Όμως η άκρατη τοξικότητα είναι ένα στοιχείο που ενοχλεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και ειδικά στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς και του κέντρου.

Αυτό χρειάζεται να το προσέξουν οι γαλάζιοι υποψήφιοι, να απαντούν μεν με επιχειρήματα και δυναμισμό, αλλά δεν χρειάζεται να πέφτουν διαρκώς στις παγίδες πόλωσης που τους στήνουν οι αντίπαλοι.

Έπραξε σωστά ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών για να σταματήσει η παραφιλολογία και να υπάρχει ένας καθαρός πολιτικός χάρτης από εδώ και στο εξής.

Ως όφειλε, ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε θεσμικά και αποκάλυψε την 21η Μαΐου ενώπιον των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ούτως ή άλλως η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει και τα βουλευτικά γραφεία έχουν ήδη πάρει φωτιά.

Έχει γίνει απόλυτα κατανοητή η στρατηγική Ανδρουλάκη ενόψει των εκλογών.

Παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και Σύριζα για να περιφρουρήσει το δικό του ακροατήριο και να αυξήσει παράλληλα τα ποσοστά του.

Η πίεση που δέχεται είναι μεγάλη, ενώ τα δίνει όλα για όλα την πρώτη Κυριακή με την απλή αναλογική, καθώς τη δεύτερη φορά η πόλωση θα είναι τέτοια που ίσως να μην αντέξει.

Παράλληλα, υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, είπε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας την θέση του για την τρίτη εντολή που προβλέπεται να λάβει το κόμμα του.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση αν δεν έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

Είναι αλήθεια ότι με τη στρατηγική της διεύρυνσης η Νέα Δημοκρατία άνοιξε τις πύλες της σε πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους που σήμερα υπηρετούν ακόμα και σε υψηλές πολιτικές θέσεις.

Είναι αυτονόητο δε πως όταν κάποιος προσχωρεί σε μια μονοκομματική Κυβέρνηση ασπάζεται τις αρχές και τις αξίες του κόμματος και δεν περιφέρεται στα κανάλια μιλώντας ως σχολιαστής της επικαιρότητας.

Διαβάστε περισσότερα