Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Εκλογές, αξιολογήσεις, επενδυτική βαθμίδα, τράπεζες, αποκρατικοποιήσεις!

-Τέλος στα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, εκλογές από τον Απρίλιο και μετά!

– Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά τις εκλογές μετατίθεται η πώληση των πακέτων μετοχών της Εθνικής και της Τρ. Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ!

-Η εγχώρια και διεθνής συγκυρία οδηγούν σε μετάθεση και των εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων, όπως της Αττικής οδού και του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, μολονότι το Μαξίμου επιθυμεί την άμεση προώθηση τους!


Οι 3+1 «νέοι παίκτες», που «μπαίνουν σφήνα» στα 2 φαβορί, οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι αλλαγές συσχετισμών δυνάμεων στην Αττική οδό! Στο ΤΑΙΠΕΔ ακόμη «μαδάνε μαργαρίτες»…
– Ο Κοπελούζος, ο Μυτιληναίος, η Ιντρακάτ και η επιθετική επιστροφή της Macquarie που μέσα από τη συμμετοχή της στην εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής υποδηλώνει το ενδιαφέρον της για επενδύσεις στην Ελλάδα!


Αποκάλυψη | Τέρνα Ενεργειακή: First και Macquarie από κοινού προχωρούν σε Δημόσια Πρόταση για το 51% των μετοχών στα 22,90 ευρώ
-Η συμφωνία με τους ιδιώτες μετόχους, η δέσμευση της ΓΕΚ Τέρνα και οι συμφωνίες του 5% και 10% που θα επακολουθήσουν σε δεύτερη φάση!
-Μετά την ολοκλήρωση νομικού και οικονομικού ελέγχου προωθείται η τελική φάση της εξαγοράς, σε δύο φάσεις, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας, όταν αποκτηθεί συνολικά το 90%!


Ο επώνυμος και φαντασμένος «μεγαλοπαράγοντας» – μεγαλοεπιχειρηματίας πάει για το «κολόκουρο» σε μεγάλο διαγωνισμό του Δημοσίου όπου έχουν βγει τα «μαχαίρια»!
-Πάει για να τα «αρπάξει» και να φύγει! «Κολόκουρο»: Η λέξη σταθμός στην αργκό των εργολάβων και των προμηθευτών του Δημοσίου, υποψηφίων σε διαγωνισμούς του κράτους!


Πώς ο Απόστολος Βακάκης νίκησε το καρτέλ των εφοπλιστών – Η ριζική στροφή του Mr Jumbo στην αλλαγή προμηθευτικής αλυσίδας
-O νέος «έρωτάς» του με τον Ερντογάν και τα τούρκικα πλαστικά
-Γιατί τα… σώβρακα και τα πιγκάλ τουαλέτας «κατατρόπωσαν» τα κινέζικα γκάτζετ!


Ο Ιβάν Σαββίδης «κοροϊδεύει» με ΟΛΘ και Open, οδηγώντας σε ναυάγιο κάθε διαπραγμάτευση!
-Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που τον στήριξε παρά τις πιέσεις της πρεσβείας και του αμερικανικού παράγοντα!
-Ο Ρώσος ολιγάρχης «χάλασε» τις συζητήσεις με 2 funds για τον ΟΛΘ, ενώ οδήγησε σε αδιέξοδο τις συζητήσεις με Ελληνοαμερικανό παραγωγό για το Open!


Πώς χάλασε η «κλεισμένη» συμφωνία με τους Ιταλούς και μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι, για την προμήθεια των 3 κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού
-Η παρουσία «σοβαρού επιχειρηματία» του διεθνούς τζετ σετ, νυν άνεργου πλην όμως «παλαιού τζακιού» με αδυναμία στις θυρίδες των ελβετικών τραπεζών, εξ ου και το προσωνύμιο «Αρσέν Λουπέν»!


Τα 4 βίντεο της ντροπής και η επικίνδυνη «κασετολογία» με ροζ συνευρέσεις, «αρπαχτές» υπουργών, μίζες, προμήθειες και «επιστροφές»!
-Το «revenge porn» που φοβάται «παράγοντας» της εξουσίας, οι ροζ συνευρέσεις υπουργού, η αρπαχτή στη Λάρισα και ο διάλογος 2 επιχειρηματιών για επιστροφή 12 εκατ. ευρώ!


Φορολογικός έλεγχος σε αρχηγό «μικρού» πολιτικού κόμματος, που κινείται στα δεξιά της Ν.Δ. και το οποίο πιθανολογείται ότι θα έχει ενεργό ρόλο σε κυβέρνηση συνεργασίας!
-H έρευνα που αφορά τηλεοπτικές παραγωγές και τηλεπωλήσεις τον «εγκλωβίζει» και δημιουργεί εκκρεμότητα με τις Αρχές και υπηρεσίες του κράτους!


Προβληματισμός στη μητρική PwC για τον εν Ελλάδι διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο Ψάλτη!
-Η μείζονος σημασίας υπόθεση στον έλεγχο της οποίας είχε ενεργό ρόλο και το rotation της 10ετίας!
-Του «χρεώνουν» μέρος της δυσφήμησης που υπέστη η εταιρία! Ανησυχία για την υποχρεωτική βάσει του νόμου λήξη των συμβάσεων με τις επιχειρήσεις και τις νέες συμφωνίες!


Σφίγγει ο κλοιός για «αρχοντοχωριάτη» διαχειριστή, φίλο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που υπήρξε ο κατευθυντήριος νους (παρασκηνιακά) της μεγάλης απάτης!
-Στοιχεία για τον κομβικό ρόλο ενός επωνύμου χρηματιστή και ενός manager – νταραβεριτζή, στην απάτη της Folli follie έφτασαν (ανωνύμως) στις φορολογικές Αρχές, τη Δικαιοσύνη και το ξέπλυμα!


Φήμες ότι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αποσπαστεί στην Εύα Καϊλή! Ισχύει ή όχι; Και αν ναι, τι έχει κάνει για αυτό η πρόεδρος της Ε.Κ. Βασιλική Λαζαράκου και τι προτίθεται να πράξει;
-Ποια διοίκηση της Ε.Κ. ενέκρινε την απόσπαση; Υπήρξε ανοχή – συναίνεση από τη σημερινή διοίκηση; Έχει την πολυτέλεια η ανεξάρτητη Αρχή να μοιράζει στελέχη της όταν διαμαρτύρεται για έλλειψη προσωπικού;


Δικαστές «καρφώνουν» τον Τσιάρα για τον κίνδυνο παραγραφής του σκανδάλου της Folli Follie – Η περίεργη συμπεριφορά του υπ. Δικαιοσύνης που κώφευσε στις προειδοποιήσεις τους!
-Η «στημένη» μηχανή που έχει ως στόχο οι υπεύθυνοι του μεγάλου σκανδάλου στο ΧΑ το οποίο πλήρωσαν μικρομέτοχοι, ελληνικά και ξένα χαρτοφυλάκια να αποφύγουν δικαστική απόφαση «λόγω παραγραφής»!


Ο Στουρνάρας φέρνει πιο κοντά τις εκλογές
-Τι κρύβει μια δεύτερη ανάγνωση της ενδιάμεσης έκθεσης της τράπεζας της Ελλάδος
– Στο 1,5% η εκτίμηση για την ανάπτυξη το 2023 , στο 5,8% ο πληθωρισμός – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την αγορά εργασίας , τι θα γίνει με τα επιτόκια και οι έξι προτεραιότητες για την ανάπτυξη


Έρχονται καλύτερες ημέρες για τα χρηματιστήρια
-Τι πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές σύμφωνα με 8 κορυφαίους στρατηγικούς αναλυτές


Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η επόμενη μέρα σε Ελλάδα και Ε.Ε.
-Ποιοι ωφελούνται άμεσα και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν – Πόσο πέρασε η σταθερή θέση της Ελλάδας


Εισηγμένες: Οι εκπλήξεις του εννεαμήνου
-Τα «σίγουρα χαρτιά» (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) συνεχίζουν να κινούνται σε μια μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση


Σταϊκούρας – τραπεζίτες: Από την καταιγίδα στη νηνεμία
-Οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει –σε δείγμα καλής θέλησης- να αυξάνουν τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας σε επίπεδα 1% και πάνω


«Γκάζια» για την ελληνική οικονομία φέτος, «φρένο» προβλέπεται το 2023
-Η σημαντική άνοδος του πληθωρισμού, οι ευρύτερες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και η επιδείνωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών


Οι 10 κρίσιμες μακροοικονομικές τάσεις του 2023
-«Ξυστά» θα περάσει η βαριά ύφεση, λένε οι αναλυτές – Επιτόκια, χρέος και γεωπολιτικά στο επίκεντρο – Ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου