Τα τηλεοπτικά  κανάλια είναι σε ετοιμότητα για την ημέρα των εκλογών. Το exit poll, για κάθε σταθμό διαφορετικό, θα μεταδοθεί στις 19.00 και από νωρίς το πρωί ως και τη Δευτέρα οι εκπομπές θα δίνουν η μία την σκυτάλη στην άλλη σε έναν απαιτητικό και κρίσιμο δημοσιογραφικό μαραθώνιο. Πολλοί καλεσμένοι από όλους τους χώρους, αναλυτές, πολιτικοί, καλλιτέχνες θα βρίσκονται στα τηλεοπτικά στούντιο για να σχολιάσουν την εκλογική διαδικασία αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, ο τηλεοπτικός χάρτης των εκλογών διαμορφώνεται ως εξής:

ΕΡΤ

Ο εκλογικός μαραθώνιος, με παράλληλες συνδέσεις με όλο το δίκτυο των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Ελλάδα και στις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού ξεκίνησε ήδη από τις 05:00, και στις 10:30 θα πάρουν την σκυτάλη η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13:00, αναλαμβάνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Ηλίας Σιακαντάρης και ακολουθούν στις 16:00, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.
Στις 17:30, θα αρχίσει και επισήμως η εκλογική βραδιά από το ΕΡΤNEWS Studio, με τον Γιώργο Κουβαρά. Μαζί του στο στούντιο θα είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης και όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου, Ηλία Σιακαντάρη και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι δεν θα είναι μόνο πολιτικοί, αλλά και προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες οι οποίοι θα σχολιάσουν τα αποτελέσματα.

Στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, ενώ τα σενάρια της επόμενης μέρας θα αναλύσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης, και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Η εκλογική βραδιά θα συνεχιστεί έως τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Μαΐου, με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων και την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Θα ακολουθήσει το κανονικό ενημερωτικό πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS.

ΕΡΤ3
Προσαρμοσμένο στην ημέρα των εκλογών είναι και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Ηδη οι ενημερωτικές εκπομπές μεταδίδουν τα πάντα και από τις 14:00 έως τις 16:00 τη σκυτάλη παίρνει η εκλογική «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη.

Από τις 17:30, η ΕΡΤ3 θα αναμεταδώσει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1. Στις 18:00 και στις 24:00 θα μεταδώσει δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

MEGA

Στο Mega, βρίσκονται στον αέρα του σταθμού ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, οι οποίοι καταγράφουν την προσέλευση των ψηφοφόρων και μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών.

Στις 13:40, η Δώρα Αναγνωστοπούλου παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με πλούσιο ρεπορτάζ από όλη την επικράτεια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική μάχη, και συντονίζει πάνελ συζητήσεων με πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, ακαδημαϊκούς αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ο εκλογικός μαραθώνιος κορυφώνεται στις 17:00. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Νίκη Λυμπεράκη, παίρνουν θέση στο εντυπωσιακό, σύγχρονο στούντιο που διαμορφώθηκε ειδικά για την ημέρα των εκλογών και σκιαγραφούν το αποτύπωμα της εκλογικής αναμέτρησης. Στις 19:00, o πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll, μέσα από τα πρωτοποριακά γραφικά και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA. Μέχρι αργά το βράδυ οι δημοσιογράφοι του MEGA μεταδίδουν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης, ακολουθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στα «στρατηγεία» τους και αναλύουν τα μετεκλογικά σενάρια. Στο στούντιο, για τα πρώτα σχόλια μετά τη λαϊκή ετυμηγορία θα βρίσκονται κορυφαία στελέχη των κομμάτων και ειδικοί αναλυτές.

ΑΝΤ1 

Ο εκλογικός μαραθώνιος ξεκίνησε στις 05:30 στον ANT1 με το «Στούντιο με Θέα» και τη Φαίη Μαυραγάνη, ενώ στις 10:00, την σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει το «Καλημέρα Ελλάδα». Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου θα συνδεθούν ζωντανά με τα εκλογικά τμήματα, στα οποία ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, καθώς και με όλη την επικράτεια για να μεταδώσουν τον εκλογικό παλμό. Στις 13:00, η Μαρία Σαράφογλου θα παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις της πολιτικής ειδησεογραφίας.
Στις 18:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία προς τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ στις 19:00, ο πρόεδρος της MARC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας μαζί του τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Μαρία Αναστασοπούλου και τη Φαίη Μαυραγάνη, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ μέσα από συνεχή ρεπορτάζ θα φέρνει στο προσκήνιο τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων, για την επόμενη ημέρα.
Δύο οι εκπλήξεις της βραδιάς: ο Λάκης Λαζόπουλος με έκτακτα σχολιαστικά ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων και οι Ράδιο Αρβύλα με δύο σατιρικές παρεμβάσεις, η πρώτη αμέσως μετά τα exit polls και η δεύτερη αμέσως μετά τα τελικά αποτελέσματα, οι οποίοι ευελπιστούν να αφήσουν το δικό τους σατιρικό αποτύπωμα στη βραδιά των εκλογών.Alpha   

Στην πρώτη καλημέρα ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».  Στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha μεταδίδονται όλα τα νεότερα από την εκλογική διαδικασία με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις.
Ο Αντώνης Σρόιτερ από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο για τη βραδιά των εκλογών, παίρνει τη σκυτάλη στις 17.00. Μαζί του ο Κώστας Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO. Μαζί με τον Αντώνη Σρόιτερ, από νωρίς στο στούντιο, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Νίκος Μάνεσης για τις πρώτες αναλύσεις και τις καίριες ερωτήσεις στους καλεσμένους της μεγάλης βραδιάς.

Star

Στο κανάλι της Κηφισιάς ως τις 13:00, o Σπύρος Λάμπρου και η Ράνια Τραγόμαλλου, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα. Στις 15:00 έως τις 16:00 θα ακολουθήσει το διευρυμένο Δελτίο Ειδήσεων με την Κατερίνα Τσαμούρη.
Η εκλογική βραδιά ξεκινάει στις 18:00 με τη Μάρα Ζαχαρέα να συντονίζει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί της, στον σχολιασμό και την παρουσίαση, ο Γιώργος Ευγενίδης, με καλεσμένους κορυφαίους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.
Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς ο Αντώνης Παπαργύρης θα παρουσιάσει το πανελλαδικό EXIT POLL της GPO.ΣΚΑΪ

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος άρχισε στις 5 και συνεχίζεται με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο με την εκπομπή  «Σήμερα» και στις 12.00 ακολουθούν οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας.
Στις 14.00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου κάνει τον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας.
Στις 18.00, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ. Στις 19.00 ακριβώς, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του  EXIT POLL  από τον Γιώργο Αράπογλου και την PULSE RC με τα πρώτα σχόλια από τους καλεσμένους στο στούντιο. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα, αλλά και εκπλήξεις σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.OPEN

Από τις 05.00 η ενημέρωση ξεκίνησε με εκπομπές όπου μεταδίδουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες και ρεπορτάζ για το ξεκίνημα της ψηφοφορίας. Αμέσως μετά και έως τη μία το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν η Λίνα Δρούγκα και ο Γιάννης Φώσκολος. Στις 13:00 το μεσημεριανό δελτίο με τη Μίνα Καραμήτρου στο Open.
Στις 18:00 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος, με συντονιστή τον Νίκο Στραβελάκη. Μαζί του ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Παναγιώτης Στάθης και ο επικεφαλής της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος στις 19:00 θα παρουσιάσει το exit poll για τη δύναμη των κομμάτων και τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν.
Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, η επιστροφή στα ενημερωτικά λημέρια δύο κυριών της δημοσιογραφίας, της Έλλης Στάη και της Όλγας Τρέμη, οι οποίες θα βρεθούν στο εκλογικό πάνελ προκειμένου να σχολιάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα