Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, από την τραγωδία στα Τέμπη, την κατάσταση τα Πανεπιστήμια, τις δημόσιες συγκοινωνίες, το πολιτικό σκηνικό και την φορολογία στην χώρα, σχολιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Youtuber, Nefeli Meg.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς απαντώντας σε ερώτηση για την προκαταβολή φόρου και τους φορολογικούς συντελεστές, ο ίδιος τονίζει «να αφήσουμε και τίποτα για την προεκλογική περίοδο αυτή καθαυτή» και συμπληρώνει, «η προκαταβολή είναι ένα ταμειακό μέτρο το οποίο αυτή τη στιγμή ουσιαστικά διευκολύνει και τον ίδιο τον προγραμματισμό του κράτους. Έχει μειωθεί σε σχέση με την ακραία προκαταβολή, το 100%. Και σίγουρα ενέχει ένα στοιχείο αδικίας, διότι ουσιαστικά προβλέπεις τι θα πληρώσει ο άλλος τον επόμενο χρόνο».

Μιλώντας για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει, πως «πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο κρύβονταν κακοποιά στοιχεία τα οποία συχνά δεν είχαν τίποτα να κάνουν με το πανεπιστήμιο, τα οποία ουσιαστικά καταλάμβαναν χώρους εντός του πανεπιστημίου και ασκούσαν βία εις βάρος φοιτητών, καθηγητών και άλλων».

Στην συνέχεια μιλώντας για την υγεία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά πως «ξέρεις τι δεν με ικανοποιεί; Το τυχαίο. Θα σου πω τι σημαίνει τυχαίο: ότι μπορεί να πας και να έχεις πραγματικά εξαιρετική περίθαλψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και μπορεί να πας και η περίθαλψη να μην είναι αυτή η οποία πρέπει. Με ενοχλεί το γεγονός ότι, ας πούμε, δεν έχουν όλα μας τα νοσοκομεία περίπου το ίδιο επίπεδο περίθαλψης. Με ενοχλεί το φακελάκι. Με ενοχλεί το γεγονός ότι πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν για να μπορούν να έχουν τον γιατρό τον οποίο θέλουν. Με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι δήθεν μπαίνουν στα επείγοντα, χωρίς να είναι πραγματικά επείγον το περιστατικό, μόνο και μόνο για να χειρουργηθούν από τον γιατρό τον οποίον θέλουν και να περάσουν έτσι μπροστά από μια σειρά»

Διαβάστε περισσότερα