Στα προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν με τη μη έλευση των ατόμων της εφορευτικής επιτροπής στις σημερινές εκλογές και την ποινική διαδικασία που ακολουθείται αναφέρθηκε σήμερα, Κυριακή των εκλογών 2023, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Είναι υποχρεωμένος να πάει κάποιος στην εφορευτική επιτροπή. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές φυλακίσεως. Θα πρέπει να το γνωστοποιήσει είτε στέλνοντας έναν αγγελιοφόρο στο εκλογικό τμήμα είτε τις προηγούμενες ημέρες ώστε να μην υπάρχουν ποινικές συνέπειες. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να επιτάξει αλλά μέσα σε συλλογικά πλαίσια. Εάν κάποιος ψηφοφόρος έχει κάποια εργασία ή κάποια υποχρέωση, τότε ο δικαστικός αντιπρόσωπος επιλέγει κάποιον άλλον», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο Mega.

Σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλεξης Κούγιας είπε πως μάλλον πάει καλά και γι’ αυτό ακολουθούν αυτό το μοντέλο προεκλογικής διαδικασίας. «Στις δημοκρατικές χώρες δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν. Τους συμβούλεψαν σωστά οι ειδικοί. Εγώ δεν έχω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν μου αρέσουν».

Όσομ αφορά τους νέους που ψηφίζουν ο κ. Κούγιας, είπε πως δεν συμφωνείς πως οι νέοι ψηφίζουν ό,τι ψηφίζουν και οι γονείς τους. «Δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Οι νέοι είναι πολιτικοποιημένοι. Από τα παιδιά μου, η κόρη μου ψηφίζει για πρώτη φορά. Η ψήφος τους θα είναι με το κριτήριο του πολιτικού και ειδικά των αρχηγών. Συζητάμε συνήθως το βράδυ για την συμπεριφορά των πολιτικών, την επικαιρότητα. Αυτό έχει να κάνει με το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον. Η κόρη μου ήταν πολιτικοποιημένη από μικρή. Στις γειτονιές που υπήρχαν πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι, ήταν πιο πολιτικοποιημένα τα παιδιά. Πρέπει να μας ανησυχεί η αποχή».

Εκλογές 2023: Σε …λίστα αναμονής οικονομία και αγορά – Επιβεβαίωση των γκάλοπ ή η «βουβή» ψήφος θα φέρει ανατροπές; Στο δρόμο προς τις 1.300 μονάδες – Η αναβάθμιση, η Επενδυτική βαθμίδα και η ώθηση από τις θετικές εκθέσεις Bloomberg και Barclays!

Διαβάστε περισσότερα