Γεγονός είναι τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας τους.

Πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο στις Συκεές της Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, από χθες, Τρίτη, ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν, όπως προβλέπεται, με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης στο voria.gr, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προχωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης.

Τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Γεγονός είναι τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Μιχάλη Βουλγαρίδη, βρίσκονται, ήδη, σε επικοινωνία με το σχολείο και προχωρούν σε απολυμάνσεις.

Σημειώνεται ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρόλαυτα κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.