Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία για εκκένωση κατάληψης χώρου στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί της Παραμονής Πρωτοχρονιάς. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μετά από σχεδόν 30 χρόνια, εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ.

Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ υπό άκρα μυστικότητα.

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια (video)

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από περίπου 30 χρόνια

Σύμφωνα με το «GR Times», ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Οι αστυνομικοί «σκάναραν» σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του.

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια (video)

Μετά την εκκένωση της κατάληψης, πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντός του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη δεν εντοπίστηκαν άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Στέκι στο Βιολογικό» εντοπίστηκαν δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, πετώντας μπογιές, γράφοντας συνθήματα και απειλητικά μηνύματα κατά του πρύτανη και του αντιπρύτανη Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατάφεραν να φτάσουν έως τον έκτο όροφο της Πρυτανείας ενώ, μεταξύ άλλων, ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης σε καταλήψεις.