search

ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώνεται ξανά η Χερσώνα γιατί οι κάτοικοι δεν θα αντέξουν τον χειμώνα

Οι καταστροφές στις υποδομές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς ανάγκασαν τις ουκρανικές αρχές να αποφασίσουν να μεταφέρουν τους πολίτες σε ασφαλέστερες περιοχές.

Russian retreat from Kherson

Νέα απομάκρυνση των κατοίκων της Χερσώνας και του Μικολάιφ ετοιμάζουν οι αρχές, αυτή τη φορά οι ουκρανικές, καθώς ο βαρύς χειμώνας που έρχεται, θα είναι ανυπόφορος λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές που έχουν προκαλέσει οι καταστροφές των Ρώσων.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρετσουκ, είπε ότι οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές στα κεντρικά και δυτικά της χώρας.

Η κυβέρνηση θα φροντίσει για την μεταφορά, τη διαμονή και την περίθαλψή τους.

Πριν μία εβδομάδα, οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν τη Χερσώνα και τις γύρω περιοχές μετά από μήνες ρωσικής κατοχής.

Η πόλη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και οι βομβαρδισμοί από τους Ρώσους συνεχίζονται παρά την υποχώρησή τους.

Η Μόσχα φαίνεται πως ανασυντάσσει τις δυνάμεις της στο ανατολικό Ντονμπάς μετά την υποχώρηση των δυνάμεών της, συνεχίζοντας παράλληλα τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών υποδομών σε όλη τη χώρα.

Οι πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές ρεύματος είναι πλέον συνηθισμένες σε πολλές περιοχές.

Τουλάχιστον το 40% των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων έχουν πληγεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ακόμα και στο Κίεβο, που πρόσφατα καλύφθηκε με χιόνι, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει καθώς έχει χτυπηθεί μεγάλο εργοστάσιο ενέργειας.

Όπως είπαν οι αρμόδιοι, χιλιάδες χιλιόμετρα γραμμών υψηλής τάσης έχουν βγει εκτός λειτουργίας και προειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι έτοιμοι για τα χειρότερα: διακοπή ρεύματος, υδροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Διαβάστε ακόμη: