Σάλο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος διασώστριας του ΕΚΑΒ ηλικίας 48 ετών στα Ιωάννινα. Πολλές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τον θάνατο της την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων μίλησε σχετικά με τις φήμες.

Το Σαββατοκύριακο, υπήρξαν αναρτήσεις που συσχέτιζαν τον εμβολιασμό της 48χρονης Ελένης Μάργαρη, με τον θάνατό της. Μιλώντας στο protpthema.gr, o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαθωμάς, ανέφερε ότι:

«Η συνάδελφος μας διακρινόταν για την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. Είναι ενδεικτικό ότι εμβολιάστηκε όταν κλήθηκε, αλλά παράλληλα προσπαθούσε με ψύχραιμο επιστημονικό λόγο να πείσει και άλλους συναδέλφους για τη σημασία του εμβολιασμού. Ο θάνατος της είναι ένα τραγικό γεγονός για όλους εμάς και φυσικά για τους οικείους της. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές γίνεται ακόμη πιο βαρύ και θλιβερό να κυκλοφορούν ανυπόστατες πληροφορίες και ψεύδη ότι «εμβολιάστηκε και πέθανε» και να συσχετίζεται ο θάνατος της με τον εμβολιασμό, ένα μέσο πρόληψης που πίστευε και υπερασπίστηκε».

Η Ελένη Μάργαρη άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Παρασκευή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, όπου είχε διακομισθεί λίγες ημέρες νωρίτερα έχοντας αισθανθεί αδιαθεσία προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω.

Πλέον αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με συναδέλφους της στην υπηρεσία, επρόκειτο για ένα έμπειρο και μάχιμο στέλεχος του ΕΚΑΒ με περίπου δυο δεκαετίες προϋπηρεσία. Ως μέλος μιας οικογένειας που περιλάμβανε και άλλους επαγγελματίες υγείας, διακρινόταν για τη διάθεση για προσφορά και την επιθυμία της να συνδράμει σε όποιον είχε ανάγκη.

Κατά την πανδημία κορωνοϊού είχε υιοθετήσει εξαρχής τις επιστημονικές θέσεις για την αξία του εμβολιασμού, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Η ίδια είχε εμβολιαστεί από τον περασμένο Ιανουάριο, αμέσως μόλις δόθηκε η δυνατότητα στους υγειονομικούς να προστατεύσουν τον εαυτό τους εν μέσω της πανδημίας καθώς και τους ασθενείς, στο πλαίσιο της εργασίας της.