Τα προβλήματα που θα είχε η ενδεχόμενη είσοδος στα σούπερ μάρκετ με rapid test για τους ανεμβολίαστους εξήγησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι εξετάζεται να μπει «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους στην εστίαση.

Είσοδος στα σούπερ μάρκετ με rapid test για τους ανεμβολίαστους; – Τα προβλήματα ενός τέτοιου μέτρου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με rapid test στα σούπερ μάρκετ, έχει συζητηθεί στο Μαξίμου όμως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου. «Aσφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας στην συνέχεια και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στην εστίαση και τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν και στα αιτήματα των εστιατόρων.

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών, οι οποίοι μάλιστα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Τρίτη, θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους, καθώς «εξαιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

«Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς, θα πρέπει να βάλει στο δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο», είπε ο υπουργός.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.