Με τη χρηματοδότηση είκοσι έξι (26) ολοκληρωμένων ταινιών, με συνολικό ποσό 343.500 ευρώ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου κλείνει τον κύκλο όλων των εκκρεμοτήτων αναφορικά με εγκρίσεις και προεγκρίσεις κινηματογραφικών σχεδίων, αλλά και με χρηματοδοτήσεις ολοκληρωμένων ταινιών.

Η Ανακοίνωση

Όπως ανακοίνωσε το ΕΚΚ «πρόκειται για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος του παλιού χρηματοδοτικού κανονισμού του, το οποίο αφορά ολοκληρωμένα κινηματογραφικά έργα που είχαν κατατεθεί από τον Οκτώβριο του 2017 έως 31 Ιανουαρίου 2021». Αξιολογήθηκαν 89 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους και από αυτές χρηματοδοτούνται είκοσι έξι (26).

«Συνολικά φέτος, η παρούσα διοίκηση του ΕΚΚ έχει διαθέσει με τις αποφάσεις της 5.123.460 ευρώ στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή. Εάν δε στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 3.800.000 ευρώ, που δόθηκαν εκτάκτως από το ΥΠΠΟΑ μέσω των προγραμμάτων Covid -19, από περυσινό καλοκαίρι μέχρι σήμερα διατέθηκαν συνολικά στην κινηματογραφική κοινότητα 8.923.460 ευρώ» επισημαίνει το ΕΚΚ.

«Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ «φιλοδοξεί να κάνει αποδοτικότερη τη λειτουργία της αφού στο εξής οι χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις των κινηματογραφικών σχεδίων και έργων θα γίνονται με τον Νέο Κανονισμό Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, που δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας και για τη στήριξη και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της»