Ειδικός μάνατζερ που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει πλέον τις 300.000 ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης που είχε αναθέσει σε εξωτερικούς μάνατζερ και το πρόβλημα της ΔΕΗ βλέπει ήδη υποψήφιους που θα συνεργαστούν με τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου εργασίας αυτή είναι μια πάγια τακτική που χρησιμοποιείται στις προβληματικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες και προτάσεις για ανάθεση σε ιδιώτες επιμέρους διαδικασιών: όπως η ανακεφαλαίωση και η αναγνώριση χρόνου ασφάλισης προκειμένου ο φάκελος του υποψήφιου συνταξιούχου να φτάνει πιο γρήγορα στο αρμόδιο τμήμα του Ταμείου για τον τελικό έλεγχο και να μην πηγαινοάερχονται συνταξιοδοτικοί φάκελοι από την μια υπηρεσία στην άλλη και «κυνήγι χαμένων ενσήμων» στα υπόγεια των ταμείων.

Ασφαλισμένη που όπως λέει, παιδεύεται 4 χρόνια ψάχνοντας ένσημα 11 μηνών, και μία άλλη που χαρακτηρίζει άπιαστο όνειρο τη σύνταξη καθώς ψάχνουν δύο χρόνια τα ένσημά της, είναι ενδεικτικές περιπτώσεις στις οποίες αναμένεται να παρέμβει ο διαχειριστής από τον ιδιωτικό τομέα στον ΕΦΚΑ.

Προτεραιότητα θα δοθεί αρχικά στις 170 χιλιάδες κύριες συντάξεις που εκκρεμούν και κλείνουν τον δρόμο στην έκδοση 120 χιλιάδων επικουρικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συγκρότηση κλιμακίων στον ΕΦΚΑ από έμπειρους υπαλλήλους.

Χρηματικό μπόνους για όσους ανεβάσουν ρυθμούς στην έκδοση των συντάξεων ενθαρρύνει τους εργαζόμενους, καθώς η πρόσθετη μηνιαία αμοιβή ξεκινά από τα 480 ευρώ αλλά μπορεί να φτάσει και στα 720 για όσους πιάσουν επί 3 μήνες τον ποσοτικό στόχο.