Τις 800 μονάδες “έπιασε” ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει το ανοδικό ράλι εν μέσω γενικότερης αισιοδοξίας τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και των διεθνών εξελίξεων γύρω από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι επενδυτές προεξοφλούν το θετικό σενάριο για την πανδημία αναμένοντας τα πρώτα εμβόλια που θα “απελευθερώσουν” την αγορά και κατ’ επέκταση την οικονομία.

Σε ανοδική τροχιά και ο τζίρος της σημερινής συνεδρίασης δείχνει την “όρεξη” των μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων για μετοχές της ευρύτερης υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα, στην σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 800,06 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα €112,6 εκατ.

Ο όγκος ανήλθε στα 46,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,2 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός κλάδος κινήθηκε σε θετικό έδαφος με μοναδική εξαίρεση την μετοχή της Εθνικής που κατέγραψε απώλειες 0,69%. Κέρδη 3,12% για την Attica Bank, 0,52% για την Eurobank, 2% για την Τράπεζα της Ελλάδος και 1,83% για την Πειραιώς.

Την ίδια ώρα άνοδο άνω του 3% σημείωσαν οι τίτλοι των Jumbo, Lamda Development και ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ενώ κέρδη μεγαλύτερα από 2% κατέγραψαν οι μετοχές των Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΔΜΗΕ. Στο ταμπλό «ξεχώρισε» η μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο 4,39%.

Αντίθετα απώλειες που άγγιξαν το 4% σημείωσε η Aegean, ενώ πτώση άνω του 2% κατέγραψαν οι Fourlis και Σαράντης. Στους «χαμένους» της σημερινής συνεδρίασης και οι Βιοχαλκο, και ΟΛΠ.