Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός ξεκίνησε στην Κρήτη, στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Πρώτος εμβολιάστηκε ο 93χρονος κύριος Νίκος στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο. Οπως ενημέρωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, «ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα μόλις έγινε στην Κρήτη μας».

Από την Κρήτη ξεκίνησε ο κατ’ οίκον εμβολιασμός

Φωτογραφίες: Ο κύριος Νίκος είναι ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε κατ’ οίκον στην Ελλάδα.

Ο κύριος Νίκος είναι ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε κατ’ οίκον στην Ελλάδα.

«Εμβολιάσαμε τον κύριο Νίκο, 93 ετών, στο σπίτι του στο Τυμπάκι, με ασφάλεια και πολλές ευχές! Μήνυμα ζωής… Γιορτή Υγείας», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες από τον πρώτο κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το cretalive, ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές έκανε πρεμιέρα στην Κρήτη, με το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη να αποτελούν τους πρώτους σταθμούς.

Πρόκειται για επί μέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα, για να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές. Το υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε επαφή με δημοτικούς παράγοντες οι οποίοι ενημερώνουν τους κατοίκους των περιοχών και ακολούθως κινητά συνεργεία της Επιχείρησης «Ελευθερία», θα καλύψουν συγκεκριμένες μέρες στις περιοχές αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης είχε προγραμματιστεί να γίνουν 30 εμβολιασμοί, ωστόσο έγινε η προμήθεια 6 ακόμη εμβολίων, καθώς υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Μανώλης Φουντιδάκης, όπως αναφέρει το e-mesara.gr, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω την 7η ΥΠΕ και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, που έθεσαν σε προτεραιότητα την Αγία Γαλήνη. Θέλω να δηλώσω ότι η Αγία Γαλήνη είναι ασφαλής προορισμός για τους ντόπιους και τους τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι».

Την εμβολιαστική κάλυψη υποστήριξαν από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου οι Καλογριδάκης Γιώργος γιατρός, Ανυφαντάκης Γιάννης γιατρός, Κατσαρού Χαρά επισκέπτρια Υγείας, Καραλή Χριστίνα νοσηλεύτρια και Μανκαναράκη Αιμιλία, διευθύντρια Προγραμματισμού! Παρών ήταν σε όλη τη διαδικασία ο Δημήτρης Αγαπίου, εκ μέρους της 7ης ΥΠΕ.