Ο Κώστας Τσαούσης δραστηριοποιείτο στον χώρο της δημοσιογραφίας από νεαρή ηλικία, ασχολούμενος κυρίως με το οικονομικό ρεπορτάζ.

Είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», σε σειρά ραδιοφωνικών σταθμών, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Στο βιογραφικό του σημείωμα στο Bostanistas ανέφερε:

«Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους. Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960.

Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

Η είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω άρθρου στους ιστοτόπους in.gr και το ot.gr όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, ως ειδικός σύμβουλος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και αρθρογράφος.

Αναλυτικά το κείμενο:

«To In και ο ΟΤ αποχαιρετούν με βαθύ πόνο τον Κώστα Τσαούση. Δεν ήταν απλώς ένα συνάδελφος, ήταν ένα σημείο αναφοράς για όλες και όλους μας. Ήταν και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος που έχουμε για την ενημέρωση.

Με μεγάλη διαδρομή σε πολλά μέσα, ο Κώστας Τσαούσης έγραψε ιστορία στο οικονομικό ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία.

Με πολύ μεγάλη παιδεία, αλλά και διαρκή επιθυμία να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Με μία αντίληψη για το ρεπορτάζ που υπερέβαινε την απλή καταγραφή των γεγονότων και με ένα ενδιαφέρον για την οικονομία που αποκάλυπτε μία βαθύτερη αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας.

Με ειλικρινή πίστη στη δυνατότητά της να δημιουργεί και να καινοτομεί, υπήρξε για όλες και όλους μας πραγματικός δάσκαλος.

Ήταν μεγάλη τιμή που το τελευταίο διάστημα συνεργαζόταν μαζί μας και το εγχείρημα του ΟΤ δεν θα είχε στηθεί χωρίς τη δική του δημιουργικότητα και ενεργητικότητα.

Είχε πάρα πολλά να δώσει ακόμη και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμη μεγαλύτερο.

Εμείς θα κρατήσουμε όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί του σε δημοσιογραφικά γραφεία και ως τελευταία εικόνα, τη χαρά που έδειχνε όταν καταφέραμε να κάνουμε το ΟΤ FORUMΚαλό ταξίδι, Κώστα».

Το βιογραφικό του Κώστα Τσαούση

«Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον Θούριο, ακολούθησε η Αυγή επί Γιάνναρου και η Καθημερινή. Την ίδια περίοδο συνεργάσθηκα (στα πρώτα 2–3 τεύχη) με το Κλικ του Κωστόπουλου αλλά και του Γεωργελέ και συμμετείχα στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9.84 ως οικονομικός συντάκτης και παραγωγός – παρουσιαστής σε δύο εκπομπές (μια πρωινή καθημερινή και μια εβδομαδιαία).

Το 1990 πήγα στο εβδομαδιαίο τότε Βήμα και έμεινα εκεί για 10 χρόνια. Στο διάστημα αυτό των χρόνων «πέρασα» και από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο ως σύμβουλος έκδοσης.

Το 2000 συνέπραξα μαζί με άλλους φίλους και συναδέλφους στο άδοξο εγχείρημα του Eco2day.gr που άνοιξε τον δρόμο για άλλα, αρκούντως επιτυχημένα θεματικά σάιτ.

Από το 2003 είμαι συνεργάτης της Καθημερινής στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων – μεταξύ αυτών η μηνιαία ένθετη έκδοση με τις ειδικές αναλύσεις του Economist αλλά και η ετήσια έκδοση του Κόσμου.

Συντονιστής του Φόρουμ ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει οργανώσει και επιμεληθεί πλήθος περιοδικών εκδόσεων και θεματικών ημερίδων.

Συμμετέχω στην ομάδα του management της εταιρείας M Media A.E (το μηνιαίο περιοδικό Μetropolis, το σάιτ metropolispress.gr αλλά και τις δραστηριότητές της αναφορικά με την παραγωγή και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου και τις τηλεοπτικές παραγωγές σε συνδρομητικά δίκτυα / πλατφόρμες αλλά και τα ελεύθερα κανάλια).

Από το 2010 συνεργάζομαι σε σταθερή βάση με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, διατηρώντας από το 2011 την επιτυχημένη στήλη Πρόσωπα στο Νέο Επιχειρείν στο Business Stories, το οικονομικό – επιχειρηματικό ένθετο της εφημερίδας».