Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, Άγγελος Μπόβαλης. Ήταν πρώην υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχίας Αθηνών, με θητεία και στο υπουργείο Παιδείας. Είχε συνεργαστεί με τον τότε υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

«Χθες βράδυ ο χάρος βγήκε παγανιά και πήρε από κοντά μας ένα καλό παιδί. Η δημοσιογραφική οικογένεια του Ελλάδα fm αποχαιρετά τον Άγγελο Μπόβαλη. Ο Άγγελος ήταν ο διευθυντής ενημέρωσης του σταθμού από τον περασμένο Μάιο. Ένας δημοσιογράφος με ήθος και αξιοπρέπεια. Καλό Παράδεισο φίλε Άγγελε» αναφέρει η ανακοίνωση του “Ellada fm”.

Ο συνάδελφός του, Γιώργος Κοντονής, τον αποχαιρετά με μια ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας πως έπαθε έμφραγμα ενώ κοιμόταν.

«ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! Μόλις προχθές με τον Άγγελο Μπόβαλη μιλάγαμε για τις φωτιές, για την πολιτική κατάσταση, για το τι μπορεί να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά για το δικό μας Ραδιοφωνικό Σταθμό τον Ellada 94,3 FM. Είπαμε πολλά. Και ανανεώσαμε μάλιστα το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μιας και από 01 Αυγούστου ΟΛΟΙ θα βρίσκονται σε άδεια. Όταν σήμερα το πρωί ο συνάδελφος τεχνικός ρυθμιστής του ήχου ο Αντώνης Ποτήρης μου έστειλε το μήνυμα. «Καλημέρα. Πέθανε ο Μπόβαλης», έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου!
— Όχι! Δεν το πιστεύω του είπα!
Όμως ήταν αλήθεια! Ο καλός φίλος και συνάδελφος δημοσιογράφος ένα παιδί τίμιο και με μπέσα, ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΒΑΛΗΣ έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί! Έπαθε έμφραγμα στον ύπνο του!
Πρέπει να πω πως με τον Άγγελο υπηρετήσαμε μαζί στην Νομαρχία Αθηνών για πολλά χρόνια. Εγώ ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής Παράταξης και ο αείμνηστος Άγγελος ως διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νομαρχίας μας! Άγγελε καλέ μου φίλε καλό ταξίδι».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Ο Άγγελος Μπόβαλης γεννήθηκε στη Θήβα το 1965. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία, αρχικά ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Έπειτα από πολύμηνη μαθητεία και την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, το 1988 άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» όπου παρέμεινε έως το 1991. Αμέσως μετά, και έως τον Δεκέμβριο του 1993, ανήκε στην ομάδα του ελεύθερου και πολιτικού ρεπορτάζ του Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ». Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 1992 έως τον Ιανουάριο του 1994 συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα του Ρ/Σ «FLASH 9,61». Από τον Δεκέμβριο του 1993 ανέλαβε την αρχισυνταξία στον Τ/Σ «STAR CHANNEL» και ακολούθησαν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης, με κύριο πεδίο ευθύνης του το πολιτικό ρεπορτάζ. Είχε εργαστεί, επίσης, ως Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας Αθηνών καθώς και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τελευταία, από τον Μάιο του 2023, είχε αναλάβει τη θέση του διευθυντή ενημέρωσης του Ρ/Σ «ΕΛΛΑΔΑ FM 94,3».

Ο Άγγελος Μπόβαλης διένυσε 35 σχεδόν χρόνια μαχητικής δημοσιογραφίας, στο πολιτικό κυρίως ρεπορτάζ, εκφράζοντας πάντοτε αδέσμευτα τη γνώμη του, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ήταν ένας έμπειρος δημοσιογράφος, που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και κατάφερνε πάντοτε να εξελίσσει με τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό και τις επικοινωνιακές δεξιότητες, που διέθετε σε μεγάλο βαθμό.

Με τον πρόωρο και αδόκητο θάνατό του, η δημοσιογραφική οικογένεια έμεινε φτωχότερη, καθώς ο Άγγελος Μπόβαλης είχε να προσφέρει ακόμη πολλά.