Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πιστός στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας, η οποία κλιμακώνει τις προκλήσεις.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», προειδοποίησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτά τα μέτρα.

Ο τουρκικός Τύπος σχολιάζει ότι αποστολή από την Ελλάδα τεθωρακισμένων οχημάτων αμερικανικής προέλευσης στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, «τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Φυσικά, ενώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορούμε να είμαστε αδρανείς. Θα λάβουμε επίσης τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το skai.gr

«Από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε, έχουν κάνει πρόσφατα βήματα υπέρ της Ελλάδας, σπάζοντας την πολιτική της ουδετερότητας.

Στο παρελθόν ακολουθούσε μια πολιτική ισορροπίας. Επίσης, ήρε το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης της ‘Νότιας Κύπρου’ (σ.σ.Κυπριακή Δημοκρατία) για 1 χρόνο. Ως εκ τούτου, ως εγγυήτρια χώρα, θα  κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις στην ‘ΤΔΒΚ’.

Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιώσουμε τα δικά μας συμφέροντα και ασφάλεια και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: