Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχωρεί στη συγχώνευση οργανικών μονάδων αλλά και στη σύσταση νέων Τοπικών Διευθύνσεων με την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των  λειτουργικών εξόδων.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η συγχώνευση του Περιφερειακού Τμήματος Μηχανικών και ΕΔΕ Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Τμήματος Υγειονομικών Αχαΐας, των Περιφερειακών Γραφείων Μηχανικών και ΕΔΕ Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας σε Υποκαταστήματα Μισθωτών – Μεταφορά Αρμοδιοτήτων (ΦΕΚ 1153/τ.Β΄/24-03-2021).

Από πού θα εξυπηρετούνται ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι;

Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ Μηχανικοί και Υγειονομικοί από τις 10/5/2021 θα εξυπηρετούνται από τα κάτωθι υποκαταστήματα Μισθωτών:

  • Από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αχαΐας και το Β Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αχαΐας (Ιωαννίνων 14, Πάτρα), οι συναλλασσόμενοι που εξυπηρετούνταν μέχρι πρότινος από το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Δυτικής Ελλάδας (Γούναρη & Κορίνθου 331,Πάτρα).
  • Από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αχαΐας και το Β Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αχαΐας (Ιωαννίνων 14, Πάτρα) οι συναλλασσόμενοι που εξυπηρετούνταν μέχρι πρότινος από το Περιφερειακό Τμήμα Υγειονομικών Αχαΐας (Πάτρα).
  • Από το Β΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ηλείας (Μυστρά 7, Τ.Κ.27100, Πύργος) οι συναλλασσόμενοι που εξυπηρετούνταν μέχρι πρότινος από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Ηλείας (Πύργος).
  • Από το Α΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 47 Τ.Κ.30100 Αγρίνιο) οι συναλλασσόμενοι που εξυπηρετούνταν μέχρι πρότινος από το του Περιφερειακού Γραφείου Μηχανικών και ΕΔΕ Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο).

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) είναι ο κύριος φορέας κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Αποτελεί τη συνένωση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπήρχαν στη χώρα πριν την 1 Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νέου φορέα. Στόχος της δημιουργίας του e-ΕΦΚΑ είναι η ενοποίηση των προϋπαρχόντων φορέων κοινωνικής ασφάλισης και η απλοποίηση και ο εκσυγχρονισμός όλων των σχετικών ασφαλιστικών διαδικασιών.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.