Πρώτη φορά γονείς έγιναν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Γέννησε η Έφη Αχτσιόγλου – Γονείς για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έφη Αχτσιόγλου έφερε στον κόσμο, προχθές, Δευτέρα, σε μαιευτήριο των Αθηνών, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική τους ζωή και αυτό θέλησαν να κάνουν και με τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού.

Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου, γεννημένη στα Γιαννιτσά, στις 4 Ιανουαρίου 1985, είναι Ελληνίδα διδάκτορας Εργατικού Δικαίου, πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2016 έως και το καλοκαίρι του 2019 (5 Νοεμβρίου 2016 – 9 Ιουλίου 2019) στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κ. Αχτσιόγλου σπούδασε και λοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.
Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου.
Είναι, επίσης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014, επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Ποιός είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της ίδιας Σχολής και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (5 Νοεμβρίου 2016 – 9 Ιουλίου 2019).

Από το 2005 ως το 2010 υπήρξε γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού. Επίσης, ήταν νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κατά το διάστημα που αυτός ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Μάιος 2012-Δεκέμβριος 2014).

Από το 2015 έως το 2016 διατέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 διορίστηκε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά στις 14 Ιουνίου 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ενόψει των επικείμενων εκλογών. Στη θέση του υπουργού Επικρατείας παρέμεινε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 εκλέχθηκε νέος Γραμματέας του κόμματος.