Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, με την οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ελληνικού λαού και του ίδιου για την έμπρακτη στήριξη του διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, βαθιά ευαισθητοποιημένος σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και ως έκφραση των γνωστών φιλελληνικών αισθημάτων του, προέβη σε σημαντική προσωπική δωρεά προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Συγκλονισμένος ο πρίγκιπας Κάρολος από τις φωτιές πριν λίγες ήμερες

«Είναι σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές να χτυπούν την Ελλάδα. Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί»… με αυτά τα λόγια ο πρίγκιπας Κάρολος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα.

Το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής απασχολεί τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος σε επιστολή του στην Daily Mail γράφει σχετικά με τον τραγικό της αντίκτυπο στο περιβάλλον απευθύνοντας έκκληση για δράση προς όλους.

Η ευαισθησία του προς την Ελλάδα φάνηκε έμπρακτα όταν προχώρησε σε δωρεά για τους πυρόπληκτους καταθέτοντας χρήματα σε λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμού, πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα συναρπαστικά τοπία, την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, γι΄αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο επισκέφθηκα τη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της» δηλώνει αρχικά ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Στη συνέχεια, ανέφερε τα εξής: «Τώρα, πέντε μήνες αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές να «χτυπούν» την Ελλάδα, την Τουρκία, τώρα την Ιταλία, την ώρα που η Ευρώπη σημειώνει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις «άγριες» πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων.